До Дня українського козацтва і Дня захисника України

10 жовтня 2019 року у відділі зв’язків з громадськістю та реклами бібліотеки було проведено зустріч «Під прапором козацької звитяги»: до Дня українського козацтва і Дня захисника України».

У цей день до бібліотеки завітали викладачі та студенти Одеського національного університету ім. І.І.Мечникова, Одеського державного аграрного університету; Військової академії та одеських ЗОШ. 

У вітальному слові Ірина Бірюкова, генеральний директор ОННБ, поздоровила присутніх з наступаючим святом, відзначивши важливість і значення славетних традицій українського козацтва у наші часи, наголосивши на інтелектуальній складовій гармонійного виховання і зростання особистості.

Про історичні події становлення і розвитку українського козацтва, устрій і лад Запорозької Січі розповідав Тарас Гончарук, доктор історичних наук, професор кафедри історії України факультету історії та філософії ОНУ ім. І.І. Мечникова.

Про навчання і виховання майбутніх військових, зокрема про те яке місце посідають відвага, мужність, честь, відповідальність у формуванні особистості захисника України вела мову Людмила Снігур, доктор психологічних наук, професор кафедри гуманітарних та соціально-економічних дисциплін Військової академії м. Одеси.

Теми патріотичного виховання у системі сучасної освіти торкнувся Владислав Артемов, кандидат технічних наук, доцент ОДАУ, професор Військової академії  м. Одеси.

У рамках заходу відбувся перегляд відеопрезентації «Козацька Покрова» (авторська робота місткині Ірини Штонди, відеоряд Володимира Картамишева).

Бібліографічний огляд книжкової виставки «Під прапором козацької звитяги» провела Тамара Кухарук, завідувач ВЗГіР ОННБ.

На при кінці зустрічі майбутні військовослужбовці охоче відповідали на запитання однолітків та розповідали про життя та професійну підготовку майбутніх військових – курсантів Військової академії м. Одеси.

1.jpg 3.jpg

Ірина Бірюкова, Тарас Гончарук

4.jpg 4a.jpg
5.jpg 6.jpg

На фото Людмила Снігур і Тамара Кухарук. Слово має  Владислав Артемов

 

 

 

Створено: 15.10.2019
Переглядів: 703




© 2024 Одеська національна наукова бібліотека. Всі права захищено. При використанні матеріалів посилання на офіційний веб-сайт Одеської національної наукової бібліотеки обов'язкове.