До Дня вишиванки. Анонс

З 16 по 29 травня з нагоди Дня вишиванки в довідково-інформаційному відділі експонуватиметься книжково-ілюстративна виставка «Вишиванка – український оберіг».

vishivki-na-karti.jpg

Мета виставки – збереження українських цінностей, відновлення національної пам’яті, ознайомлення з традиціями створення і носіння вишиванок, їх популяризація серед молоді та населення.

В експозиції будуть представлені результати наукових досліджень мистецтва вишивки і лексикону українського орнаменту (монографії, збірники праць, навчальні посібники, енциклопедичні й довідкові видання, публікації в періодичних виданнях). Матеріали ознайомлять відвідувачів з історією української вишивки, символікою і змістом візерунків та орнаментів вишиванок різних регіонів України.

Виставка розрахована на широке коло користувачів і супроводжуватиметься бібліографічними оглядами представленої літератури.

 

Створено: 13.05.2019
Переглядів: 1384




© 2024 Одеська національна наукова бібліотека. Всі права захищено. При використанні матеріалів посилання на офіційний веб-сайт Одеської національної наукової бібліотеки обов'язкове.