До 90-річчя від дня народження Г.А. Поліванової. Анонс

З 1 по 14 квітня 2019 р. у відділі мистецтв експонуватиметься книжково-ілюстративна виставка  «Академік вокалу»: до 90-річчя від дня народження Г.А.Поліванової.

2.jpg 3.jpg

Галина Анатоліївна Поліванова (1929), народна артистка України, оперна співачка, академік, професор Одеської національної музичної академії імені А.В. Нежданової, активний громадський діяч. З 1976 р. очолює кафедру сольного співу, виховала десятки співаків, серед яких чимало заслужених та народних артистів України. У репертуарі Галини Поліванової свого часу було понад сорок оперних партій. Гастролі у багатьох країнах світу, її успіхи за межами країни – це визнання української музики. Ім’я Г.А.Поліванової протягом десятиліть є символом та гордістю музичного мистецтва Одеси. За вагомий внесок у розвиток української культури і мистецтва нагороджена орденом «За заслуги» III ступеня (1999), орденами княгині Ольги ІІ, ІІІ ступенів (2007, 2010).

Фонди бібліотеки дають можливість широко представити літературу про творчість відомої української співачки та педагога. Експонуватимуться наукові та популярні видання, а також численні статі з періодики та ілюстративні матеріали.

Створено: 29.03.2019
Переглядів: 1026




© 2024 Одеська національна наукова бібліотека. Всі права захищено. При використанні матеріалів посилання на офіційний веб-сайт Одеської національної наукової бібліотеки обов'язкове.