До 110-річчя Марії Примаченко. Анонс

prijmacheneko.jpg

З 12 по 24 січня 2019 р. у відділі мистецтв експонуватиметься книжково-ілюстративна виставка «Дивосвіт Марії Примаченко: до 110-річчя від дня народження».
Марія Приймаченко (1908-1997) – українська художниця, автор казкових картин. Вона по праву вважається неперевершеним майстром наївного народного стилю. За своє 89-річне життя створила понад 650 робіт, зображувала чарівних тварин, квіти та сюжети з селянського побуту. Картини художниці були в експозиції Всесвітньої виставки у Парижі, на численних республіканських бієнале, а також експонувалися у Варшаві, Софії, Монреалі, Празі.

3.jpg

Фонди ОННБ дають можливість широко представити літературу про творчість художниці. Експонуватимуться наукові та популярні видання, численні статті з періодики, ілюстративні матеріали. Для студентів Одеського художнього училища буде проведено бібліографічний огляд виставки.

Створено: 03.01.2019
Переглядів: 1107




© 2024 Одеська національна наукова бібліотека. Всі права захищено. При використанні матеріалів посилання на офіційний веб-сайт Одеської національної наукової бібліотеки обов'язкове.