До 185-річчя від дня народження С.В. Руданського

rudanskyy-stepan-vasylovych.jpg

З 3 по 16 січня 2019 р. до 185-річчя від дня народження Степана Руданського у рамках виставкового проекту «Пророки рідної землі» в головному читальному залу експонуватиметься книжкова виставка-огляд «Лицар українського слова».

Степан Васильович Руданський (1834-1873) –  український поет, перекладач, фольклорист, професійний лікар. Творчість поета, представлена у прижиттєвих публікаціях ледве двома десятками віршованих творів і фрагментів, пізніше стає об’єктом зацікавлення діячів української культури. До літературної спадщини Руданського, основна й найцінніша частина якої була надрукована лише після його смерті, належать переклади («Слово о полку Ігоревім», уривки з «Краледворського рукопису», Верґілієва «Енеїда», перший повний в українській літературі переклад Гомерової «Іліада» та ін.) і збірники народних пісень з власних записів. З іменем Руданського пов’язане завершення формування в українській поезії віршованої гуморески як жанру.

Фонди ОННБ дають можливість представити літературу та публікації у періодичних виданнях про творчість письменника, а також  найвідоміші твори автора різних років видання.

Створено: 28.12.2018
Оновлено: 10.01.2019
Переглядів: 2635




© 2024 Одеська національна наукова бібліотека. Всі права захищено. При використанні матеріалів посилання на офіційний веб-сайт Одеської національної наукової бібліотеки обов'язкове.