Творча зустріч з Наталією Марченко

1.jpg

15 листопада 2018 року в Одеській національній науковій бібліотеці відбулась професійна та творча зустріч з письменницею, книгознавцем, біографістом, літературним критиком, кандидатом історичних наук, старшим науковим співробітником Інституту біографічних досліджень Національної бібліотеки України імені В.І. Вернадського, провідним бібліографом Національної бібліотеки України для дітей Наталією Петрівною Марченко. Н.П. Марченко автор близько сотні наукових і науково-методичних статей, кількасот рецензій і біографічних статей у ЗМІ. Гостя ознайомила одеських колег з проектом – «Всеукраїнський бібліотечний «Біографічний рейтинг».

img_20181115_162000.jpg

img_20181115_162945.jpg

Авторка (псевдо Наталя Савчук) першого в Україні академічного монографічного дослідження, присвяченого письменникові, котрий пише для дітей – «Володимир Рутківський : тексти долі». За вагомий внесок у дослідження та популяризацію дитячої книжки в Україні 2015 року була відзначена іменною премією Володимира Рутківського «Джури». Вона стала переможцем у номінації «Дитячий світ» конкурсу «Краща книга виставки-форуму 2017», що проходив у межах ХVIII Всеукраїнської виставки форуму «Українська книга на Одещині». На зустрічі були присутні фахівці Одеської національної наукової бібліотеки, бібліотек міста Одеси, зокрема Одеської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. М.С. Грушевського, Одеської національної академії харчових технологій та інші.

p81115-160156.jpg

Створено: 16.11.2018
Переглядів: 809




© 2024 Одеська національна наукова бібліотека. Всі права захищено. При використанні матеріалів посилання на офіційний веб-сайт Одеської національної наукової бібліотеки обов'язкове.