Миротворцям Одещини присвячується

7 листопада 2018 р. в ОННБ відбувся урочистий захід «Миротворцям Одещини присвячується: до 50-річчя заснування Одеської обласної Ради Миру» та благодійна акція – передача книжкових дарунків у фонд ОННБ.

Захід відкрила генеральний директор ОННБ І. О. Бірюкова, яка розповіла про тісне і плідне співробітництва нашої бібліотеки з цією поважною організацією. У доповіді голови Ради Миру Т.В. Афанасьєвої, виступах попередніх керівників – М.П.Павлюка та М.М. Іжи, дочки першого голови Ради Миру І.П Гайдаєнко – В.І. Гайдаєнко, голови Одеської обласної державної адміністрації у 1998-2005 рр., почесного громадянина Одеси та Одеської області С.Р. Гриневецького, відомого музиканта та мистецтвознавця, багаторічного активіста Ради Миру Є.О. Лукашова, Генерального консула Республіки Румунія в Одесі пана Еміла Рапчи та інших знаних громадських діячів та миротворців Одеси пролунала висока оцінка діяльності організації, її ролі в об’єднанні зусиль громадськості на утвердження миру та взаєморозуміння у регіоні, у сприянні формуванню суспільної свідомості без мілітаристських ідей, які можуть провокувати етнічні, релігійні, соціальні, політичні та інші конфлікти, становити загрозу миру у регіоні та безпеці громадян.

У межах благодійної акції у фонд ОННБ передано понад 150 примірників документів.

101 книгу юридичної тематики бібліотека отримала від Національного університету «Одеська юридична академія».

Одеська єпархія УПЦ (МП) урочисто вручила по 10 примірників трьох видань духовного змісту: «Божою милістю, Митрополит Агафангел», «Свято-Успенский Патриарший чоловічий монастырь», «Южная Бессарабия и её святыни».

С.Р.Гриневецький передав бібліотеці видання «Одесский Декамерон».

Отримала ОННБ також інші книжкові дарунки безпосередньо від авторів – О.М.Азарьєва та В.І.Мамонтова.

Захід супроводжувала розгорнута книжкова виставка, окремі підрозділи якої розкривають історію створення Ради Миру та її діяльність під головуванням усіх п’яти керівників, а також окремо представлені дарунки членів організації нашій бібліотеці. Всього було представлено понад 250 книжкових видань та близько 200 публікацій у періодиці.

ФОТОРЕПОРТАЖ

1-vistup-generalnogo-direktora-onnb-i-o-biryukovoyi.jpg

Вітальне слово генерального директора ОННБ Ірини Бірюкової  

2-prezidiya.jpg

Голова Одеського відділення Ради миру Таміла Афанасєва

3-vistup-s-r-grineveckogo.jpg

Участь у заході взяв відомий меценат, громадський і політичний діяч Сергій Гриневецький

4-golova-radi-miru-t-v-afanasyeva-spilkuyetsya-z-m-p-pavlyuk.jpg

З експонатами виставки ознайомився Генеральний консул Республіки Румунія в Одесі Еміл Рапча

5-urochiste-vruchennya-darunkiv-vid-odeskoyi-yeparhiyi-upc.jpg

Дарунки від УПЦ (МП)

vistup-o-m-azaryeva.jpg

8-knizhkva-vistavka-do-50-richchya-zasnuvannya-odeskoyi-obla.jpg

9-uchasniki-zahodu.jpg

 

 

Створено: 08.11.2018
Оновлено: 09.11.2018
Переглядів: 829




© 2024 Одеська національна наукова бібліотека. Всі права захищено. При використанні матеріалів посилання на офіційний веб-сайт Одеської національної наукової бібліотеки обов'язкове.