Вітання!

1-director.jpg

Вельмишановна Ольго Федорівно!

Прийміть наші щирі вітання з ювілеєм як вияв глибокої поваги, шани і любові численного колективу, який Ви незмінно очолювали впродовж більше трьох десятиліть; як визнання Ваших визначних заслуг перед бібліотечною спільнотою, містом, регіоном і Вітчизною!

Професійний шлях, який Ви пройшли, є свідченням наполегливої роботи над собою, постійного підвищення свого професійного рівня. Як керівник закладу Ви демонстрували здатність розуміти людей, будувати відносини, спрямовані на виявлення професійних здібностей кожного на служіння прогресу. Для багатьох із нас Ви були і залишаєтеся прикладом професіонала, беззавітно відданого своїй справі, мудрої і виваженої людини, успішної жінки, відомого громадського діяча.

Ваші заслуги високо оцінені державою та церквою, які представили Вас до високих нагород та присвоєння почесних звань: «Заслужений працівник культури України» (1994), відзнака Президента України «Орден княгині Ольги» ІІІ (1999), ІІ (2004) та І (2007) ступенів, Подяка Президента України (2009), почесна відзнака голови Одеської облдержадміністрації (2003), почесна відзнака одеського міського голови «Знак Пошани» (2008) та «Трудовая слава» (2018), почесна відзнака голови Одеської обласної ради (2009), золота медаль Міжнародної кадрової академії «За заслуги в освіті» (2003), ордени Української православної церкви «Преподобного Нестора літописця» (2005) та «Почаївської ікони Пресвятої Богородиці» (2013), державна відзнака Французької Республіки – срібна медаль Кавалера Ордена Літератури та Мистецтв (2004), Золота медаль парламенту м. Марселя (2010), знак Фундації українознавчих студій Австралії (1994), медаль княгині Ольги Союзу Українок Австралії (1999), медаль «Патріот Одещини» (2015) та інші.

Упродовж Вашого багаторічного керівництва Бібліотека зміцнила свої позиції як провідний науково-методичний центр Півдня України, здобула визнання і авторитет в країні, свідченням чого стало надання бібліотеці в 2009 році статусу національної. Своїми ініціативами, організаторськими здібностями, здатністю акумулювати нові ідеї і втілювати їх через суспільно цінні проекти Ви здобули високий авторитет і повагу на всеукраїнському та міжнародному рівнях, забезпечили успішний розвиток Бібліотеки, примноження і збереження її фондів. Під Вашою редакцією здійснено випуск багатьох бібліографічних покажчиків, реставрація бібліотечної споруди – унікальної пам’ятки архітектури державного значення та багато іншого. Ви зробили помітний внесок у налагодження взаємовигідного співробітництва ОННБ з представниками політикуму, духівництва, підприємцями, інтелігенцією міста та України, зокрема, започаткувавши Галерею почесних благодійників Одещини «Люди щедрих сердець». Вагомим є Ваш особистий внесок у справу міжнародної співпраці з бібліотеками та іншими інституціями закордоння.

Колектив пишається нашими спільними здобутками, яких свого часу досягнуто значною мірою завдяки Вашій цілеспрямованості, наполегливості, відмінними організаторським здібностям і особистому авторитету.

У день Вашого народження бажаємо Вам міцного здоров’я, душевного піднесення і снаги, родинного благополуччя, розуміння і підтримки колективу як запоруки подальшої плідної праці на благо Бібліотеки, рідного міста, України.

Многая літа!!!

З повагою, від імені колективу –

генеральний директор ОННБ                          Ірина Бірюкова

голова профспілкового комітету                  Наталія Прошина  

Створено: 22.10.2018
Переглядів: 956




© 2024 Одеська національна наукова бібліотека. Всі права захищено. При використанні матеріалів посилання на офіційний веб-сайт Одеської національної наукової бібліотеки обов'язкове.