До 145-річчя Антоніни Нежданової. Анонс

21.jpg

16 червня до 145-річчя від дня народження Антоніни Нежданової, оперної співачки та педагога на сайті ОННБ буде представлена віртуальна експозиція «Славетна співачка».
Антоніна Василівна Нежданова (1873-1950) – видатна постать в історії музичної культури, ще за життя вона була визнана однією з найкращих співачок світу. Крім численних нагород та відзнак, вона мала звання «Цариця оперної сцени». Співати з нею на одній сцені вважали за честь Енріко Карузо, Тітта Руффо, Федір Шаляпін. Співачка вела також велику концертну діяльність, в її репертуарі значне місце займали народні пісні, зокрема українські. Народилася співачка у передмісті Одеси, закінчила одеську Маріїнську гімназію (на будинку є меморіальна дошка), її ім’я носить Одеська консерваторія (нині Одеська національна музична академія імені А.В.Нежданової).
Фонди ОННБ дають можливість широко представити літературу про творчість відомої співачки. Експонуватимуться наукові та популярні видання, а також численні статті з періодики та ілюстративні матеріали.

22-1.jpg

Створено: 05.06.2018
Оновлено: 15.06.2018
Переглядів: 984




© 2024 Одеська національна наукова бібліотека. Всі права захищено. При використанні матеріалів посилання на офіційний веб-сайт Одеської національної наукової бібліотеки обов'язкове.