До Міжнародного дня захисту дітей

30 травня 2018 року в ОННБ стартувала бібліотечна акція до Міжнародного дня захисту дітей та Міжнародного дня невинних дітей – жертв агресії.
В центрі уваги книжково-ілюстративна виставка «Дитяча література у фондах ОННБ», яка представляє цікаві сучасні видання різного формату: книжки-розмальовки, книжки-пазли, книжки-іграшки тощо. Також було презентовано виставку «Барвисті промені творчості: макети книжкові ілюстрації та малюнки викладачів і студентів 4 курсу художнього оформлення Одеського художнього училища імені М.Б.Грекова». Першими відвідувачами стали викладачі та учні Одеської спеціальної школи №75 І-ІІ ступенів, викладачі та студенти Одеського художнього училища імені М.Б.Грекова.

1.jpg

Про історію Міжнародного дня захисту дітей розповіла Валентина Колесникова, провідний бібліотекар ВЗГіР ОННБ. Вона звернула увагу на сучасні видання відомих у світі казкарів: Шарля Перо, Братів Грімм, Ганса Християна Андерсена та інших. На пізнавальну вікторину перетворилась зустріч із «давніми знайомими» книгами: «Кобзар для дітей» Тараса Шевченка, казками і віршами Івана Франка, Лесі Українки; сучасних українських письменників Наталі Забіли, Оксани Іваненко, Анатолія Костецького, одесита Володимира Рутківського та інших.

2.jpg

Творчого настрою додав майстер-клас Віктора Гоманюка, художника, члена НСХУ, викладача ОХУ імені М.Б.Грекова, який розповів дітям про значення і особливості кольорів і запропонував урок-розмальовку «Крок до книги».

3.jpg

Студенти II курсу художнього оформлення ОХУ імені М.Б.Грекова: Андрій Ромейко, Євгенія Перепелиця, Катерина Гаврилишина, Анастасія Кушнір, Єлизавета Мала, Анастасія Нєдєлєва також спробували себе у ролі викладачів та щиро ділилися хистом зі школярами.

4.jpg

Представлена література як практичний матеріал зацікавила і викладачів Одеської спеціальної загальноосвітньої школи №75, зокрема Алла Врищ (на фото зліва), підкреслила корисність зустрічі і поділилася власними думками щодо творчих напрямів у вихованні дітей з інвалідністю.

5.jpg

На сам кінець юні митці спробували створити живу книгу

Експозиція триватиме до 09.07.2018 включно

Створено: 31.05.2018
Оновлено: 05.06.2018
Переглядів: 1530




© 2024 Одеська національна наукова бібліотека. Всі права захищено. При використанні матеріалів посилання на офіційний веб-сайт Одеської національної наукової бібліотеки обов'язкове.