Щедрість багатогранного таланту Володимира Рутківського

11 жовтня 2017 року в Одеській національній науковій бібліотеці відбулася зустріч у літературній вітальні на тему: «Щедрість багатогранного таланту В.Г. Рутківського» за участі Володимира Григоровича Рутківського - відомого українського письменника, прозаїка, лауреата Національної премії України імені Тараса Шевченка, премії імені Лесі Українки, літературної премії імені Миколи Трублаїні, премії «Книга року БІ-БІ-СІ».

Сьогодні складно уявити сучасну українську дитячу літературу без його захоплюючих творів. Легендарна пригодницька трилогія – «Джури козака Швайки», «Джури-характерники», «Джури і підводний човен» - принесла Володимиру Григоровичу широке визнання. 12 жовтня 2017 року виходить у світовий прокат український пригодницький фільм-фентезі «Сторожова застава», знятий за мотивами однойменної книги Володимира Рутківського. Впродовж багатьох років поспіль бібліотека співпрацює з Володимиром Рутківським, а його романи для дітей – завжди в активі читацького попиту не лише серед користувачів ОННБ, але й серед широкого загалу вітчизняних і зарубіжних читачів. 

img_6448.jpg

Відкрила захід Ірина Бірюкова, заступник генерального директора ОННБ. Вона урочисто привітала письменника від імені колективу бібліотеки та виконала почесне завдання Форуму видавців у Львові - передала грамоту, що вшановує внесок В.Г. Рутківського у розвиток української дитячої літератури.      

0-1.jpg

«За джур і потерчат та за живу воду української дитячої літератури» :
грамота Форуму видавців у Львові поруч із літературним доробком Володимира Рутківського 

3-1.jpg
Сергій Дмитрієв, письменник, голова Одеської обласної організації НСПУ, доцент кафедри загального та слов’янського мовознавства ОНУ імені І.І. Мечникова, у своєму виступі надав високу оцінку творчості Володимира Рутківського, які є прикладом для письменників - початківців. Саме твори В. Рутківського, на думку С. Дмитрієва, допомагають юним читачам розуміти життєві цінності та пізнавати історію України.

        4.jpg

Одеська письменниця Інна Іщук привітала Володимира Рутківського з відзнакою. У своєму виступі переможниця V Міжнародного конкурсу на кращий твір для дітей "Корнечуківська премія" розповіла про вагомий внесок Володимира Григоровича у справу популяризації сучасної дитячої літератури, зокрема про досвід співпраці в рамках обєднання дитячих письменників Одеси.

img_6492.jpg

Звертаючись до присутніх, метр вітчизняної дитячої літератури з тонким гумором згадав свої юні роки, адже на цьому ж місті, в ротонді великого читального залу бібліотеки, зустрічався з шанувальниками свого таланту велетень одеської літератури Іван Рядченко, а напроти нього серед слухачів сидів студент Володимир Рутківський. А сьогодні вже він сам має нагоду представляти свої твори шанувальникам, друзям, читачам у стінах уславленої книгозбірні. 

img_6453.jpgТеплі слова подяки Володимира Рутківського на адресу дружини Людмили

img_6406.jpg

Увазі присутніх було представлено книжково-ілюстративну експозицію «Щедрість багатогранного таланту В.Г. Рутківського» - видання із фонду ОННБ, які висвітлюють життєвий і творчий шлях відомого українського письменника, а також електронну презентацію

5.jpg

Світлина на згадку

Створено: 12.10.2017
Переглядів: 2033




© 2024 Одеська національна наукова бібліотека. Всі права захищено. При використанні матеріалів посилання на офіційний веб-сайт Одеської національної наукової бібліотеки обов'язкове.