Тетяна Череп-Пероганич: «Заблукаю у мріях…»

img_0001.jpg

5 липня 2017 р. в ОННБ відбулася зустріч з поетесою, прозаїком, журналістом, громадським діячем Тетяною Череп-Пероганич, чия інтриґуюча лірико-сповідальна творчість збагатила сучасну українську літературу. Її творчий доробок представлений також у перекладі польською і болгарською мовами. Тематика творів поетеси у діапазоні від інтимного до громадянського – кохання, події Майдану, війна, які вона також сприймає через призму власних душевних переживань, як жінка, мати. Твори письменниці перекладені на музику, вона є також автором музичних п’єс, зокрема «Квітка Цісик. Туга за Україною». 

img_0012.jpg

Гостю привітала заступник генерального директора з бібліотечної роботи, заслужений працівник культури України Ольга Бєльницька (на фото внизу), яка запросила її наступного року взяти участь у ХІХ Всеукраїнській виставці-форумі «Українська книга на Одещині».

3-1.jpg

Тетяна Череп-Пероганич є автором книжок «Ідуть дощі», «Берег любові», «Із саду – дві стежини», «Ліки для душі», «Іриси для коханого», «Теплі мамині казки», "Материнська молитва. Українки - героям Майдану: поезії", співавтором збірників та альманахів. Свого часу вона стала переможницею і лауреатом багатьох конкурсів, зокрема Міжнародної літературної премії ім. Івана Кошелівця, Міжнародного конкурсу романів, кіносценаріїв, п’єс та пісенної лірики «Коронація слова» та ін. Разом з чоловіком Юрієм Пероганичем заснували Мистецький портал «Жінка-УКРАЇНКА».

img_0006.jpg

Справа модератор зустрічі, завідувач відділу обслуговування читачів ОННБ Людмила Буряченко

Більшість із названих вище творів є в фондах ОННБ. Поетеса також подарувала бібліотеці кілька своїх останніх видань, зокрема збірник "Осінь дорослої жінки" (2016).

img_0023.jpg

Багато видавничих проектів письменниці здійснені завдяки підтримці її чоловіка Юрія Пероганича – спеціаліста в галузі інформаційно-комунікаційних технологій, генерального директора Асоціації підприємств інформаційних технологій України, який також був присутній на зустрічі. Пероганич наголосив на нагальності щодо наповнення Вікіпедії україномовним контентом.

 

Створено: 06.07.2017
Оновлено: 07.07.2017
Переглядів: 1843




© 2024 Одеська національна наукова бібліотека. Всі права захищено. При використанні матеріалів посилання на офіційний веб-сайт Одеської національної наукової бібліотеки обов'язкове.