Бібліотечні скарби для дітей

1 червня 2017 р. в ОННБ пройшла бібліотечна акція «Душі джерельної криниця: дружимо з книгою з дитинства» до Дня захисту дітей та до Міжнародного дня невинних дітей-жертв агресії.

foto_1.jpg


Гостями заходу були учні Одеської спеціалізованої загальноосвітньої школи-інтернату для глухонімих № 91, а також учні молодших класів ЗОШ та приватних навчально-виховних закладів м. Одеси.
Про важливу місію бібліотеки у сучасному суспільстві, і, зокрема, у справі виховання і освіти молодого покоління, розповіла голова профспілкової організації закладу Наталя Прошина. Вона зацікавила юних користувачів можливостями, які відкриває бібліотека для всіх охочих до знань, і запросила маленьких гостей долучитися до цікавої просвітницько-ігрової програми.
Анастасія Фомичова, провідний бібліограф відділу зв’язків з громадськістю і реклами ОННБ, повідала про таємниці історії книговидання та особливості створення книги під час джерелознавчого огляду книжкової виставки «Книжка про книжку: від рукописів до друкованих видань (історія книжкової справи)». Підвищену увагу юних читачів привернули видання про дитячі книжки: Цуріка Л. «Історія дитячої книги зі стародавніх часів до сьогодення» (Київ, 2013) та Порхун І. «27 причин читати книгу» (Київ, 2016).
Серед 5-мільйонного фонду Одеської національної наукової бібліотеки зберігається чимало казок, як раритетних, так і сучасних. З новими виданнями учнів ознайомила під час цікавої бібліогри «Маршрутами бібліоглобуса: казки народів світу» провідний бібліотекар відділу зв’язків з громадськістю і реклами Валентина Колесникова. Діти відповідали на питання: які з казкових персонажів їм найбільше подобаються? А також находили спільне в казках народів світу.

foto_41.jpg

В рамках акції гостей заходу залучили до виставки-конкурсу дитячих малюнків «Я – користувач бібліотеки» серед одеських ЗОШ І-ІІІ ступенів № 37, № 86. Юні гості за допомогою like-ів відзначали той малюнок, що був до вподоби.

foto_52.jpg

Своєрідним сюрпризом стала театралізована композиція «Дивовижний світ книжкових історій». Учні 2-го курсу режисерського факультету Одеського театрально-художнього училища виконали ряд пластичних етюдів з елементами гімнастики та акробатики. Викладач музично-теоретичних дисциплін, керівник і режисер групи Людмила Лугова зазначила, що таке чудове розкриття змісту книги через акторську майстерність викликає бажання відкривати й вивчати першоджерела в бібліотеці. Олена Козакова, викладач сценічної пластики, звернула увагу присутніх на «живе» розуміння книжкових сюжетів через пантоміму.

foto_6.jpg

Вже традиційно для таких заходів гості відправились у цікаву подорож бібліотекою в рамках екскурсійної програми «Дружити з книгою – любити бібліотеку». ОННБ відкрила двері у відділи мистецтва, краєзнавства, міжнародних проектів та рідкісних видань і рукописів.

Створено: 02.06.2017
Переглядів: 1140




© 2024 Одеська національна наукова бібліотека. Всі права захищено. При використанні матеріалів посилання на офіційний веб-сайт Одеської національної наукової бібліотеки обов'язкове.