До Всесвітнього дня захисту прав людини

8 грудня 2016 року в секторі інформаційного забезпечення з питань екології та права ДІВ ОННБ відбулася зустріч із провідним спеціалістом відділу систематизації законодавства, правової роботи та правової освіти управління реєстрації нормативно-правових актів, правової роботи та правової освіти Головного територіального управління юстиції в Одеській області — Лідією Жуковою; начальником відділу організації надання безкоштовної вторинної правової допомоги (БВПД) і роботи з адвокатами Другого Одеського місцевого центру з надання БВПД — Наталією Митрофановою; заступником начальника відділу з питань виплати пенсій управління пенсійного забезпечення головного управління Пенсійного фонду України в Одеській області — Інною Міщенко.

1.jpg


Лідія Жукова розповіла про "Право на безоплатну правову допомогу та порядок її надання в Україні". Вона пояснила які категорії громадян мають право на надання безоплатної правової допомоги в Україні та надала контакти і телефон гарячої лінії для безпосередьного звернення.

03.jpg


Наталія Митрофанова розглянула питання “Порядок надання вторинної правової допомоги”. Вона докладно пояснила, що саме мається на увазі під висловом “вторинна правова допомога”, хто має право на надання такої допомоги і куди звертатися для отримання БВПД.

04-1.jpg


Інна Міщенко доповіла про "Пенсійне забезпечення та порядок нарахування пенсій". Вона докладно зупинилася на реформах у пенсійному законодавстві України, пояснила, як і де розрахувати найвигіднішу для себе пенсію та які зміни чекають пенсіонерів у найближчий час.

5.jpg

Ведуча завідувач сектору інформаційного забезпечення з питань екології та права ДІВ Катерина Максимова


Слухачами заходу стали користувачі та працівники ОННБ. Вони ставили багато запитань доповідачам та вели жваву дискусію з приводу отриманої інформації.
Працівниками сектору інформаційного забезпечення з питань екології та права ДІВ було підготовлено тематичну виставку, яка експонувалася під час заходу.


Довідково

Всесвітній день прав людини затверджений 10 грудня 1948 р. Генеральною асамблеєю ООН, яка прийняла Загальну декларацію прав людини. Україна як член міжнародної спільноти, що взяла на себе зобов’язання дотримання прав людини, у 2008 р. відповідним наказом Президента започаткувала Всеукраїнський тиждень права, який відзначається щорічно з 10-го по 15-те грудня.

Створено: 12.12.2016
Переглядів: 1293




© 2024 Одеська національна наукова бібліотека. Всі права захищено. При використанні матеріалів посилання на офіційний веб-сайт Одеської національної наукової бібліотеки обов'язкове.