Вітаємо колегу!

 ГАЙКО Марію Степанівну15 листопада 2010 року  85-річчя від дня свого народження відзначила начальник служби оправи і реставрації ОННБ ім. М. Горького

 ГАЙКО Марія Степанівна.

      Свою трудову діяльність Марія Степанівна розпочала ще 1941-го року. Юність її опалила війна. В евакуації, у далекій Чувашії,  вона працювала токарем на заводі, виготовляла  снаряди для  фронту. З 1943 року і аж до переможного 1945 року  перебувала у діючій армії –   зв’язківець залізничного полку.

       З 23 грудня 1958 року  доля Марії Степанівна Гайко пов’язана з Одеською національною науковою бібліотекою ім.М.Горького – працювала палітурницею, реставратором, а з 1 листопада 1991 року очолює службу оправи і реставрації книг.

     Марія Степанівна – одна з тих співробітників бібліотеки, чия робота безпосередньо пов’язана зі збереженням та подовженням повноцінного життя документальних фондів. Це завдяки її вправності та професійності старі книги, що постраждали від часу чи недбалості котрогось із користувачів, знову набувають охайного і привабливого вигляду.

      За свій  ратний  подвиг та сумлінну працю Марія Степанівна  має шістнадцять урядових нагород та відзнак місцевого самоврядування.

       Шановна  Маріє Степанівно!  Зичимо Вам  міцного здоров’я, благополуччя, активного довголіття та подальших успіхів  у  роботі!  

Від імені колективу,

Генеральний директор ОННБ імені М. Горького,

Заслужений працівник культури України

Ботушанська О.Ф.

Створено: 24.11.2010
Переглядів: 3351




© 2024 Одеська національна наукова бібліотека. Всі права захищено. При використанні матеріалів посилання на офіційний веб-сайт Одеської національної наукової бібліотеки обов'язкове.