«Захар Беркут» – шрифтом Брайля

Франко, Іван Якович. Захар Беркут: у 3-х кн.: [літ.-худ. вид. по Брайлю] / Іван Якович Франко . – Київ: Респуб. буд. звукозапису та друку УТОС, 2015. – укр. мов.

Кн. 1.- 2015. – 65 с.;
Кн. 2.- 2015. – 61 с.;
Кн. 3.- 2015. – 57 с.;

ОННБ поповнилася трьохтомним виданням повісті І.Франка «Захар Беркут», виданої шрифтом Брайля в рамках проекту «Книга Брайлем». Його спільно реалізують ВГО «Українська спілка інвалідів – УСІ», БО «Фонд родини Нечитайло» та ресурсний центр освітніх ІТ НУ «Львівська політехніка».

У рамках проекту планується видати й інші книжки шрифтом Брайля, які популяризують здобутки вітчизняної культури, а також потрібні для соціальної реабілітації людей із вадами зору. Подібні видання на даний час є рідкістю в бібліотеках України.

Бібліотека дякує жертводавцям – БО «Фонд родини Нечитайло» і ВГО «Українська спілка інвалідів – «Усі» в особі директорів, відповідно, Вікторії Миколаюк і Оксані Потимко за цей безкорисний дарунок, і у період Різдвяно-новорічних свят зичить їм здоров’я і успішного 2016 року.

Створено: 06.01.2016
Переглядів: 1374




© 2024 Одеська національна наукова бібліотека. Всі права захищено. При використанні матеріалів посилання на офіційний веб-сайт Одеської національної наукової бібліотеки обов'язкове.