До 120-річчя Леоніда Утьосова

3 вересня 2015 р. в ОННБ ім. М. Горького відбулась презентація нових видань «Я родился в Одессе…» і «Одесский консул в столице», які приурочені 120-річчю від дня народження Леоніда Утьосова. Цього ж року виповнилося 100-річчя від дня народження Едіт Утьосової та 50-річчя присвоєння Леоніду Утьосову почесного звання "Народний артист СРСР".
Презентація відбулась за участі одного із авторів видань Едуарда Борисовича Амчиславського, який разом зі своїм батьком Борисом Амчиславським, присвятили не один десяток років дослідженню життя і творчості Леоніда Утьосова та заснували в Одесі Музей-квартиру ім. Л.Утьосова. У своїх виданнях автори на основі своїх цікавих дослідницьких документів і фактів майстерно спростовують усілякі неточності та міфи про всесвітньовідомого артиста, які часто можна зустріти не лише в Інтернеті, а й в друкованих виданнях. Нові презентовані видання разом із попереднім багатотомником ("Я родился в Одессе..." : по материалам архива фонда «Музей-квартира Л.О.Утёсова». – Одесса-Нью-Йорк, 2009. ) складають унікальну тетралогію, яку можна сміливо назвати «Утьосовською енциклопедією».
Також під час заходу до уваги відвідувачів було представлено книжково-ілюстративну виставку із фондів ОННБ ім. М.Горького «Леонід Утьосов: невичерпна тема» та проведено бібліографічний огляд літератури.
На презентації були присутні викладачі та студенти Одеського центру професійно - технічної освіти, працівники та користувачі бібліотеки, зокрема, Інна Ейхман і Тетяна Боєчко.

Едуард Амчиславський

Журналіст Олександр Галяс поділився своїми спогадами
про пам`ятні зустрічі з Леонідом Утьосовим

Створено: 04.09.2015
Переглядів: 1170




© 2024 Одеська національна наукова бібліотека. Всі права захищено. При використанні матеріалів посилання на офіційний веб-сайт Одеської національної наукової бібліотеки обов'язкове.