Подяка авторам

Гордеев Алексей. Церковь на Майдане / А. Гордеев. – К. : Книгоноша, 2015. – 304 с. : ил. – (Серия : Национ. еванг. авт.).

Книжка являє собою серію інтерв'ю з 28 представниками євангельських церков, безпосередніх учасників київського Майдану. Їх розповіді супроводжуються хронологічною оповіддю подій у період з 21 листопада по 23 лютого, що дозволяє зрозуміти політичний контекст, що став тлом для служіння віруючих. У своєму дарчому слові автор висловив сподівання, що книга дасть повне розуміння Майдану. Презентація видання відбулося в Книгарні-Кав`ярні в Українському домі Одеси. Книжка подарована автором завдяки благодійному внеску особи, яка побажала залишитися невідомою.

Шевченко А. Музыка Эллади = The music of Hella : науч.-популяр. изд. / Анатолий Шевченко [анг. пер. Н. Чорна, В. Диденко] . – К. : Издательский дом Дмитрия Бураго, 2015. – 248 с. : ил. – (изд. 2-е, доп.). – 1 электрон. опт. диск (CD-ROM).

У книжці відомого українського гітариста, композитора і вченого Анатолія Шевченка (1938-2012) з сучасних позицій розглядається проблема опанування музики античності, а також її історія і формування у контексті загального розвитку музикальної культури у взаємозв'язку різних традицій Сходу і Заходу. Також представлені три статті, які написані автором вже після публікації першого видання. Доповнює книжку СD із записами 17 творів у авторському виконанні, у тому числі спільно з Камерним оркестром Одеської філармонії та іншими виконавцями. Книжка посвячена онуку автора, гітаристу Микиті Шевченку.

Видання подароване під час презентації в Одеському літературному музеї 25 березня у третю річницю від дня смерті автора його дружиною і соратницею Наталією Вікторівною Шевченко.

Тищенко Д.В. Їдиш-український словник : наукове видання / Д.В. Тищенко. – К. : Арт Економі, 2014. – 944 с.

Їдиш-український словник Д. Тищенка містить близько тридцяти тисяч слів та виразів. До цього шанувальники мови їдиш в нашій країні користувалися коротким (6 тис. слів) їдиш-українським словником за авторства Й. Торчинського (1996). Новий словник виданий завдяки гранту громадської організації «Українсько-єврейська зустріч» (Канада).

Створено: 25.03.2015
Переглядів: 1140




© 2024 Одеська національна наукова бібліотека. Всі права захищено. При використанні матеріалів посилання на офіційний веб-сайт Одеської національної наукової бібліотеки обов'язкове.