Історія української літератури. Том І

24 вересня 2014 р. в рамках XV Всеукраїнської виставки-форуму «Українська книга на Одещині» в центрі правової інформації ОННБ імені М.Горького відбулась презентація І тому 12-томної «Історії української літератури» (Київ: Наукова думка, 2014).

 

 

Презентацію проводила Анна Єфімова, заслужений працівник культури України, завідувач сектору «Закордонне українство» відділу обслуговування користувачів (на фото). Були присутні студенти факультету журналістики ОНУ ім. І.І.Мечникова.


На фото: Євген Джиджора, Олександр Александров, Ігор Алексеєнко

 

Серед виступаючих співавтори першого тому «Історії української літератури» –Олександр Александров, доктор філологічних наук, професор, завідувач кафедри журналістики Одеського національного університету імені І.І.Мечникова, та Євген Джиджора, кандидат філологічних наук, доцент кафедри журналістики Одеського національного університету імені І.І.Мечникова, які розповіли про особливості давньої української літератури та історію її дослідження. Про труднощі книговидавництва та важливість сьогоднішньої події аудиторія почула від генерального директора видавництва «Наукова думка» Ігоря Алексеєнка

Він подарував бібліотеці IV том «Історії української літератури», повністю присвячений Тарасу Григоровичу Шевченку. Всі троє гостей залишили свої автографи на І томі «Історії української літератури», що презентувався. Ця подія дуже важлива не лише тому, що молодь ознайомилася з видатним літературознавчим твором, але насамперед тому, що вона вперше перетнула поріг скарбниці книжкового багатства – Бібліотеки, і ми сподіваємось, що це побачення стане підґрунтям довгорічної роботи студентів в стінах ОННБ імені М.Горького.

Створено: 30.09.2014
Переглядів: 1652




© 2024 Одеська національна наукова бібліотека. Всі права захищено. При використанні матеріалів посилання на офіційний веб-сайт Одеської національної наукової бібліотеки обов'язкове.