Історія української літератури. Т. 1. Анонс

Історія української літератури. Т. 1. 2014 р. – 840 стор.

24 вересня 2014 р. у відділі літератури іноземними мовами і міжнародних проектів ОННБ (вул. Пастера, 13) відбудеться презентація 1-го тому «Історії української літератури» у 12-ти томах (видавництво «Наукова думка», Київ). Початок о 12.00.

Нова дванадцятитомна «Історія української літератури» подає розгорнуту панораму зародження і розвитку вітчизняного письменства X-XXI ст., його родових, жанрових і художніх форм, унікальних пам'яток і письменницьких особистостей. Видання трактує історію нашої словесності як цілісний тисячолітній процес, як живий еволюційний рух слова і думки, спрямований на утвердження національно-духовної та державної ідентичності, невтомний пошук гармонійної взаємодії між людиною і соціумом, між Україною і світовою цивілізацією.

Перший том присвячений літературі раннього і зрілого Середньовіччя, що хронологічно збігається з епохою Київської Русі (X - перша половина XIII ст.) та літературі пізнього Середньовіччя (друга половина XIII - перша половина XVI ст.), розвиток якої позначений ренесансними віяннями.

Видання розраховане на вчених-гуманітаріїв, викладачів, студентів гуманітарних факультетів, учителів-філологів та всіх тих, хто цікавиться історією української літератури.

Створено: 23.09.2014
Переглядів: 1455




© 2024 Одеська національна наукова бібліотека. Всі права захищено. При використанні матеріалів посилання на офіційний веб-сайт Одеської національної наукової бібліотеки обов'язкове.