Другий етап кубку Одеси з розв’язування шахових задач "Шахова композиція ХІХ століття"

4 грудня 2021 року в читальному залі ОННБ (вул. Акад. Філатова,1) у рамках «Клубу родинного дозвілля» відбувся Другий етап кубку Одеси з розв’язування шахових задач "Шахова композиція ХІХ століття".

Учасники конкурсу були розділені на дві групи:

1) гравці з 3-м розрядом і вище;

2) гравці без розряду і ті, хто має 1-й юнацький розряд.

Розв’язування шахових задач проходило в два тури, які тривали по 45 хвилин та містили 10 завдань (всього 90 хвилин і 20 завдань).

До завдань конкурсу входили: завдання на прямий мат, на виграш або нічию.

01.jpg

Гра в шахи – така ж корисна і необхідна для тренування розуму та пам'яті, як спортивні вправи для фізичного розвитку. А вирішення шахових завдань не просто стимулює інтерес до шахів і навчає цій захоплюючій грі, а й розвиває логічне та творче мислення. Шахові завдання можуть бути дуже незвичайними, але легкими для сприйняття дитини навіть у ранньому віці.

За підсумками конкурсу перше місце здобув юний, але досвідчений першорозрядник, призер багатьох турнірів – Максим Криштафор. Друге місце – першорозрядник Максим Пивоваров. Третє місце – Лев Борисов, також першорозрядник.

Захід був організований за участі громадської організації «Одеська міська федерація шахів», з якою Одеська національна наукова бібліотека реалізовує партнерський проєкт «Хід конем».

02.jpg

Головний суддя турнірів – Рустем Мстиславович Горбенко, суддя другої категорії.

Вітаємо переможців та бажаємо подальших успіхів!

Створено: 08.12.2021
Переглядів: 1730




© 2024 Одеська національна наукова бібліотека. Всі права захищено. При використанні матеріалів посилання на офіційний веб-сайт Одеської національної наукової бібліотеки обов'язкове.