Чемпіонат Одеси з швидких шахів для дітей


1.jpg 15-16 травня 2021 року в головному читальному залі ОННБ відбувся чемпіонат Одеси з швидких шахів для дітей від 8 до 16 років. До уваги гостей, учасників та користувачів була представлена тематична виставка про шахи та видатних шахістів, аванзал ОННБ був облаштований креативною фотозоною «Хід королеви». 

Шахи – це більш, ніж просто гра! Це інтелектуальне проведення дозвілля. Для розумової праці шахи означають теж саме, що спорт для фізичного самовдосконалення. Ця найдавніша гра розширює кругозір гравця, вчить мислити, бути уважним, запам’ятовувати, порівнювати, узагальнювати, передбачувати результати .

В Одесі вже більше п’яти років працює шаховий клуб «Юні надії». За цей час учасники клубу досягали успіхів як в командних, так і в індивідуальних виступах не тільки в Україні, але й на теренах європейських держав. Постійне зростання чисельності учасників клубу, їх високі показники дозволили шаховому клубу «Юні надії» стати Одеською міською федерацією шахів, з якою ОННБ взаємодіє на засадах тісного партнерства та дружби.

В турнірі взяли участь близько 100 учасників, разом з ними була присутня така ж кількість і вболівальників. Організатори «Одеської міської федерації шахів», ЗМІ та майбутні чемпіони вітали на шаховому фестивалі народного депутата Олексія Гончаренка, президента міської федерації шахів, який неодноразово підтримує проведення такого інтелектуального заходу.

Переможці були нагороджені грамотами, медалями та цінними призами, учасники та вболівальники отримали безліч позитивних емоцій.

Створено: 18.05.2021
Переглядів: 998




© 2024 Одеська національна наукова бібліотека. Всі права захищено. При використанні матеріалів посилання на офіційний веб-сайт Одеської національної наукової бібліотеки обов'язкове.