“Літня мандрівка до крижаної Антарктиди”

foto-1.jpg

“Літня мандрівка до крижаної Антарктиди” – 22 липня в Одеській національній науковій бібліотеці відкриється інтерактивна фотовиставка до 25-ї річниці заснування української антарктичної станції «Академік Вернадський».

25 років тому Україна стала антарктичною державою, однією з усього 30 країн світу. Це один з тих фактів в нашій новітній історії, якими можна справді пишатися.

foto-2.jpg foto-3.jpeg foto-4.jpg foto-5.jpg

Одеська національна наукова бібліотека запрошує 22 липня об 11 год. всіх охочих на інтерактивну виставку Національного антарктичного наукового центру (НАНЦ). Виставка "Літня мандрівка до крижаної Антарктиди" триватиме з 22 липня до 31 серпня 2021 року у головному читальному залі бібліотеки, де ви зможете дізнатися більше про Антарктиду та роботу українських полярників. В експозиції будуть представлені 25 великих історичних і сучасних фото про Антарктиду та роботу українських полярників, 3D-фотозона, відео про природу крижаного континенту, полярні артефакти тощо. Під час відкриття інтерактивної виставки директор НАНЦ Євген Дикий та учасники антарктичних експедицій для відвідувачів проведуть екскурсію.

6 лютого 1996 року о 18.45 над колишньою британською станцією "Фарадей", а відтак українською "Академік Вернадський", був урочисто піднятий жовто-блакитний прапор. Для України, окрім престижу на світовій арені, це також велике «вікно можливостей»: наші науковці мають змогу долучатися до дослідження проблем планетарного масштабу. Уже 25 років відважні українці та українки щороку вирушають в річні експедиції, щоб досліджувати Антарктиду, підтримувати безперервні ряди спостережень (деякі тривають з 1947 року) та забезпечувати роботу станції.

Читайте також: 

ЛІТНЯ МАНДРІВКА ДО КРИЖАНОЇ АНТАРКТИДИ : в Одеській національній науковій бібліотеці відкрилася унікальна виставка з нагоди 25-річчя антарктичної станції “Академік Вернадський”

Антарктида приехала в Одессу: пингвинов и станцию «Вернадский» можно увидеть в Национальной библиотеке // Думская. - 22.07.2021.

Антарктида в Одесі: виставка історичних та сучасних світлин // 7 Телеканал. - 23.07.2021. 

Створено: 12.07.2021
Оновлено: 24.07.2021
Переглядів: 1547




© 2024 Одеська національна наукова бібліотека. Всі права захищено. При використанні матеріалів посилання на офіційний веб-сайт Одеської національної наукової бібліотеки обов'язкове.