Творча зустріч з Людмилою Вовк

img_0291.jpg

Під час XXII Всеукраїнської виставки-форуму "Українська книга на Одещині", 22 травня 2021 року відбулася презентація нових видань Людмили Вовк: «Лицарі козацької доби» (Київ : Мистецтво, 2021), «Моя гордість – Україна, незламна держава» (Одеса : ВМВ, 2021), «Україна – мальовничі подорожі для дітей» (Одеса : ВМВ, 2021) за участі автора. 

Людмила Павлівна Вовк представила увазі читачів книги, адресовані двом категоріям читачів: дорослим та дітям з відповідними передмовами та післямовами. Для авторки Україна й все, що з нею пов’язано – це часточка її душі. Без перебільшення, вона – літописець сучасної України. Все, що бачить, чує, читає – намагається заримувати аби занести до історичної пам’яті нащадків, зафіксувати історичну мить, щоб відтворити давно забуту подію. Авторка вважає, що в нас закладені риси української національної культури. Книги адресовані двом віковим категоріям читачів: дорослим та дітям й ссчупрводжуються відповідними передмовами та післямовами. У її творчому доробку – поетичні збірки для дітей і дорослих. Саме тридцятиріччю Незалежності України ці книги присвячуються.
У видання «Лицарі козацької доби» включено поезії та оповіді про героїв-лицарів — Байду Вишневецького, Петра Сагайдачного, Богдана Хмельницького, Івана Сірка, Івана Богуна, Івана Мазепу, Пилипа Орлика та Антіна Головатого. У своїх віршах і прозових творах на історичну тематику Людмила Вовк, спираючись на факти та легенди про життєвий шлях героїв XVI–XVIII ст., творчо інтерпретує їхні військові і дипломатичні подвиги, підносить на високий щабель непересічне служіння козаків українському народу та рідній землі.
Наступна книга - «Моя гордість – Україна, незламна держава». В неї авторка прагнула донести до нашої душі і свідомості, що ми, українці – один з найдавніших народів світу, що в нас генетично закладені риси української національної культури. І якщо ти носиш у собі український ген, то маєш відчути його, як музикант відчуває налаштування гармонії інструменту. А поезія зробить це відчуття гострішим, в серці читачів залишиться щире тепло, неприхована радість, любов і доброта.
Сторінки збірки «Україна – мальовничі подорожі для дітей» - саме для юного читача, аби він мав можливість ще з дитячих років добре розуміти і розвивати рідну мову, виховуватись в любові до тієї землі, на якій народився і підростає, до землі батьків, дідів та прадідів, землі нашої рідної матінки України. Авторка пропонує юним читачам подорож від чарівної Софіївки в місті Умань, до Чорного моря погрітися у промінчиках привітного сонечка; завітати до Одеси під Новий рік, де чекають на нас усілякі розваги та повернутись до батьківського джерела, що надає нам невичерпну силу життя.

img_0212.jpg img_0209.jpg img_0200.jpg

Літературні твори Людмили Вовк зацікавлять широке коло читачів своєю індивідуальністю, яскравою емоційністю та глибоким патріотизмом.
З вітальними словами виступила постійна гостя презентацій книг згаданого автора Ігумення Серафима, настоятелька Свято-Архангело-Михайлівського жіночого монастиря, голова Синоїдальної комісії УПЦ «Церква і культура. Вона наголосила на значимості патріотичного змісту, та збереження історичної спадщини і пам’яті представлених книжок.
Одеська поетеса, Євгенія Заславська, україніст-філолог, член Національної спілки письменників та спілки журналістів промисловості імені Олексія Соляника, висловила вдячність і захоплення новими виданнями авторки.
Доповнила історичними довідками та фактами свій виступ Інна Арутюнова, науковець, історик, краєзнавець, дослідник історії Одеси, автор серії книжок «Уходящая Одесса».
Родзинкою презентації стало читання віршів та творів Людмили Вовк та видатних українських поетів у виконанні Світлани Лукіної, лауреатки премій імені Івана Рядченка та Костянтина Паустовського.
Модератор: провідний бібліотекар відділу обслуговування користувачів Тетяна Гюмюшлю. 

Створено: 10.06.2021
Переглядів: 1364




© 2024 Одеська національна наукова бібліотека. Всі права захищено. При використанні матеріалів посилання на офіційний веб-сайт Одеської національної наукової бібліотеки обов'язкове.