Презентація нового ресурсу «Скарби України: цифрова колекція»

Одеська національна наукова бібліотека запрошує!

Презентація нового ресурсу
«Скарби України: цифрова колекція книжкових пам’яток
у фонді Одеської національної наукової бібліотеки»
відбудеться 26 вересня 2019 року

1-library_logo_v1-1.jpg ukf.jpg


Ці скарби дають можливість познайомитися з історією, літературою, науковими досягненнями України та інших країн, помилуватися зразками книжкового мистецтва, здійснити подорож у часі та побачити світ очима попередніх поколінь.

Особливу цінність з огляду історії, культури, науки України та світу становлять рукописні книги, стародруки (інкунабули, палеотипи, видання кириличним шрифтом, видання XVIII ст.), українські видання (1801-1945 рр.), іноземні видання (1801-1900 рр.), окремі колекції, зокрема мініатюрних та бібліофільских  видань тощо.
Одеська національна наукова бібліотека володіє потужним фондом книжкових пам’яток, який є унікальною часткою національного культурного надбання України.

Створення цифрових бібліотек, відкриття віддаленого доступу до раритетів - є одним з найактуальніших статутних завдань у роботі бібліотеки, спрямованих на збереження фондів та якнайповніше задоволенням потреб суспільства у доступі до культурної спадщини, без опрацювання якої неможливий подальший його розвиток.

Про проект
Оцифрування найцінніших скарбів триває…
Назустріч 190-річчя бібліотеки
Для спільного блага
Презентація проекту
Скарби України: цифрова колекція
Экскурсии и оцифрованные сокровища Украины: старейшая публичная библиотека празднует 190-летие 
Прес-конференція
Скарби України. Презентація ресурсу

Створено: 22.08.2019
Оновлено: 02.10.2019
Переглядів: 1503




© 2024 Одеська національна наукова бібліотека. Всі права захищено. При використанні матеріалів посилання на офіційний веб-сайт Одеської національної наукової бібліотеки обов'язкове.