До 125-річчя Василя Василька. Анонс

3a.jpg

З 7 по 14 квітня 2018 р. у відділі мистецтв Одеської націоналної наукової бібліотеки експонуватиметься книжкова виставка «Життя, віддане театру»: до 125-річчя від дня народження Василя Василька, видатного українського театрального режисера, актора, педагога, театрознавця, народного артиста УРСР, засновника Державного музею театрального, музичного та кіномистецтва УРСР у Києві (1924).

3.jpg

Василь Степанович Василько (1893-1972) – видатна постать в історії вітчизняного театру, учень засновника національного українського модерного театру ХХ століття Леся Курбаса. Василько працював у провідних театрах України, але тридцять років життя митець віддав одному місту і одному театральному колективу, тому цілком справедливо, що Одеський український музично-драматичний театр з 1995 року носить його ім’я. Протягом 13 сезонів (правда, з перервами) Василько очолював його колектив. 30 вистав, поставлених ним, увійшли в історію театру. Більшість з них стали подіями у мистецькому житті України. Про це написано у книгах самого митця, у спогадах колег та учнів Майстра, у рецензіях і мистецтвознавчих дослідженнях.

Виставка розрахована на широке коло користувачів та стане у пригоді усім, хто цікавиться історією театру, творчістю В.С. Василька.

Створено: 27.03.2018
Переглядів: 921




© 2024 Одеська національна наукова бібліотека. Всі права захищено. При використанні матеріалів посилання на офіційний веб-сайт Одеської національної наукової бібліотеки обов'язкове.