← Література з питань права (за жовтень 2021 р.)
< Попередня книга Наступна книга >

Бібліографія

Судова влада в системі стримувань та противаг демократичного суспільства: компаративна теорія і практика : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. (Київ, 15 січня 2021 р.) / Держ. вищ. навч. закл. "Київ. нац. економ. ун-т ім. Вадима Гетьмана" ; гол. редкол. Ф. П. Шульженко ; редкол. В. В. Власенко, О. О. Гайдулін, О. М. Гришко ; відп. за вип. О. Б. Доценко. – Київ : Юрінком Інтер, 2021. – 189 с.

Анотація

Всеукраїнська науково-практична конференція «Судова влада в системі стримувань та противаг демократичного суспільства: компаративна теорія і практика» стала підсумковим етапом роботи колективу кафедри теорії та історії права ДВНЗ «Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана» над науково-дослідною темою «Теоретико-правові та практичні проблеми становлення громадянського суспільства в Україні».

До матеріалів конференції увійшли тези науковців, які безпосередньо брали участь у дослідженні зазначеної теми, та інших, що долучилися до її обговорення та з’ясування перспектив удосконалення системи права України, його окремих інститутів, механізму держави, становлення її правового та соціального аспектів як передумов подальшого розвитку громадянського суспільства. За рішенням редакційної колегії до збірника включена частина з поданих наукових повідомлень, в яких імпліцитно закладена ідея удосконалення інститутів права, що має сприяти підвищенню ефективності судоустрою та судочинства.