← Література з питань права (за жовтень 2021 р.)
< Попередня книга Наступна книга >

Бібліографія

Глосарій юридичних понять і термінів : з "Історії держави і права України : [термінол. словник] : у 2 ч. / Ун-т держ. фіскальної служби України. – Ірпінь : Ун-т ДФС України, 2021. – (На допомогу студенту УДФСУ; т. 86) .

Ч. 1 : А - Л / Уклад. Анатолій Євгенійович Шевченко, Сергій Володимирович Кудін, Микола Миколайович Корінний ; за ред. Анатолій Євгенійович Шевченко. – 2021. – 549 с.

Анотація

У термінологічному словнику вміщено понад дві тисячі юридичних термінів, якими користуються правознавці від найдавніших часів до сьогодення, з трьох фундаментальних історико-правових дисциплін, що вивчаються в усіх юридичних закладах вищої освіти України. Оскільки серед юридичних термінів і номенклатурних назв сучасності дедалі більшого поширення набувають скорочення, у пропонованому словнику наведені значення новітніх абревіатур. Крім широко вживаної термінологічної лексики, є слова, які вийшли з активного вжитку, та неологізми - термінологічні одиниці, якими іменуються нові правові поняття та явища. Словник також містить короткі політичні портрети понад 300 лідерів усіх часів і народів, які здійснили найбільший вплив на суспільно-політичний, економічний та культурний прогрес і полілог націй у складному та багатоманітному світі, сприяли і активно сприяють миру, дружбі та взаєморозумінню між народами на сучасному етапі розвитку людства. Призначається як допоміжний матеріал для якісної підготовки до семінарських занять, самостійної роботи студентів, магістрів, аспірантів та всіх, хто цікавиться питаннями з «Історії держави і права України», «Історії держави і права зарубіжних країн» та «Історії вчень про державу і право».