Книжкові смаколики

foto-6.png

Щороку, 1 лютого, у багатьох країнах відзначається  Міжнародний день десерту. Свято, яке наразі не має офіційного статусу, набирає дедалі більшої популярності в світі. Його започаткувала американська кондитерка та блогерка за сумісництвом Енджі Дадлі, презентувавши 2008 року свій десерт під назвою кейк-поп (цукерка на паличці, аналог відомого чупа-чупсу). Енджі не зупинялась на досягнутому - на світ з’явилось чимало різновидів кейк-попів, вона навіть написала книгу, присвячену цій темі.

foto-9-1.jpg

Таким чином, десерт кейк-поп надав стимул до створення Дня десерту.

1 лютого кондитери презентують нові десерти, кафе та ресторани проводять тематичні майстер-класи та змагання серед професіоналів кондитерської справи.


До Міжнародного дня десерту працівники читального залу ОННБ (вул. Акад. Філатова, 1) підготували книжково-ілюстративну виставку «Книжкові смаколики» та запросили посмакувати традиційними українськими солодощами.

 foto-10.jpg

Книги з виставки ознайомлять з історією  виникнення свята, стануть путівниками та порадниками для тих, хто хоче опанувати тонкощі кулінарного мистецтва та ознайомлять із великою кількістю рецептів смачних десертів.  

 foto-1.jpg

Тележенко Л. М. Корисні десерти, Херсон, 2017

Монографія присвячена розробці науково обґрунтованих технологій десертних страв профілактичної спрямованості на основі молочної та рослинної сировини з низьким глікемічним індексом. Наведено системні дослідження, спрямовані на створення низькокалорійних, збалансованих за жирнокислотним складом та низьким глікемічним індексом молочно-рослинних десертів для закладів ресторанного господарства.

 

 foto-2.jpg

Випічка та десерти. Харків, 2007

Борошняні вироби й десерти є найбагатшим джерелом вуглеводів, білків, жирів та вітамінів групи В та РР. Випічку люблять і дорослі та діти, вона бажане доповнення до щоденного раціону та святкового столу. Ця книга дозволить оцінити переваги домашньої випічки та десертів й ознайомить вас з безліччю нових кулінарних рецептів.

 foto-3.jpg

Випічка. Десерти. Київ, 2015

Книга допоможе вам відкрити секрети кондитерської майстерності. На сторінках цього видання ви знайдете безліч корисних порад і відомостей: способи змішування різновидів тіста, рецепти глазурі та помадок, кремів, сиропів, просочення, технології випічки і прикрашання для пирогів, тортів і тістечок, а також час і складність приготування. Покроковий опис і ілюстрації допоможуть починаючому кондитерові легко орієнтуватися в процесі приготування і перетворити свої ідеї та фантазії на справжній твір мистецтва.

 

foto-4.jpg

Цвєк, Дарія.Солодке печиво. Львів, 2013.

В книзі зібрано багато корисних господарських порад, правил приготування різних видів тіста та оздоблення виробів, наведено порівняльні дані маси та міри деяких продуктів, а на малюнках й кольорових ілюстраціях показано, як оздоблювати готові вироби.

 
foto-5.jpg

Кравецька, Леся. Львівські пляцки і торти : прості і не дуже. Харків, 2017

Пляцки - надзвичайно цікавий, красивий та смачний вид випічки. Пляцки - це вдале поєднання різноманітних коржів, начинок і кремів. У книзі представлені як традиційні рецепти, за якими господині готують уже десятиліття, так і нові, створені зовсім недавно.

 

foto-11.jpg foto-12.jpg foto-13.jpg

Створено: 01.02.2023
Оновлено: 06.02.2023
Переглядів: 573




© 2024 Одеська національна наукова бібліотека. Всі права захищено. При використанні матеріалів посилання на офіційний веб-сайт Одеської національної наукової бібліотеки обов'язкове.