Книжкові смаколики
Щороку, 1 лютого, у багатьох країнах відзначається Міжнародний день десерту. Свято, яке наразі не має офіційного статусу, набирає дедалі більшої популярності в світі. Його започаткувала американська кондитерка та блогерка за сумісництвом Енджі Дадлі, презентувавши 2008 року свій десерт під назвою кейк-поп (цукерка на паличці, аналог відомого чупа-чупсу). Енджі не зупинялась на досягнутому - на світ з’явилось чимало різновидів кейк-попів, вона навіть написала книгу, присвячену цій темі.
Таким чином, десерт кейк-поп надав стимул до створення Дня десерту.
1 лютого кондитери презентують нові десерти, кафе та ресторани проводять тематичні майстер-класи та змагання серед професіоналів кондитерської справи.
До Міжнародного дня десерту працівники читального залу ОННБ (вул. Акад. Філатова, 1) підготували книжково-ілюстративну виставку «Книжкові смаколики» та запросили посмакувати традиційними українськими солодощами.
Книги з виставки ознайомлять з історією виникнення свята, стануть путівниками та порадниками для тих, хто хоче опанувати тонкощі кулінарного мистецтва та ознайомлять із великою кількістю рецептів смачних десертів.
Тележенко Л. М. Корисні десерти, Херсон, 2017
Монографія присвячена розробці науково обґрунтованих технологій десертних страв профілактичної спрямованості на основі молочної та рослинної сировини з низьким глікемічним індексом. Наведено системні дослідження, спрямовані на створення низькокалорійних, збалансованих за жирнокислотним складом та низьким глікемічним індексом молочно-рослинних десертів для закладів ресторанного господарства.
Випічка та десерти. Харків, 2007
Борошняні вироби й десерти є найбагатшим джерелом вуглеводів, білків, жирів та вітамінів групи В та РР. Випічку люблять і дорослі та діти, вона бажане доповнення до щоденного раціону та святкового столу. Ця книга дозволить оцінити переваги домашньої випічки та десертів й ознайомить вас з безліччю нових кулінарних рецептів.
Книга допоможе вам відкрити секрети кондитерської майстерності. На сторінках цього видання ви знайдете безліч корисних порад і відомостей: способи змішування різновидів тіста, рецепти глазурі та помадок, кремів, сиропів, просочення, технології випічки і прикрашання для пирогів, тортів і тістечок, а також час і складність приготування. Покроковий опис і ілюстрації допоможуть починаючому кондитерові легко орієнтуватися в процесі приготування і перетворити свої ідеї та фантазії на справжній твір мистецтва.
Цвєк, Дарія.Солодке печиво. Львів, 2013.
В книзі зібрано багато корисних господарських порад, правил приготування різних видів тіста та оздоблення виробів, наведено порівняльні дані маси та міри деяких продуктів, а на малюнках й кольорових ілюстраціях показано, як оздоблювати готові вироби.
Кравецька, Леся. Львівські пляцки і торти : прості і не дуже. Харків, 2017
Пляцки - надзвичайно цікавий, красивий та смачний вид випічки. Пляцки - це вдале поєднання різноманітних коржів, начинок і кремів. У книзі представлені як традиційні рецепти, за якими господині готують уже десятиліття, так і нові, створені зовсім недавно.
© 2024 Одеська національна наукова бібліотека. Всі права захищено. При використанні матеріалів посилання на офіційний веб-сайт Одеської національної наукової бібліотеки обов'язкове.