«Інакший: русофобська лірика» Віктора Пахмурного

img_9712.jpg

Під час проведення XXII Всеукраїнської виставки - форуму «Українська книга на Одещині», 21 травня відбулася презентація збірки віршів «Інакший: русофобська лірика» за участі автора Віктора Пахмурного.

img_9709.jpg

Пахмурний Віктор Анатолійович – кандидат медичних наук, доцент кафедри психіатрії та наркології Одеського національного медичного університету.

Віктор Анатолійович веде активне життя: займається спортом, бере участь у марафонах, захоплюється бальними танцями, відпустку проводить, подорожуючи у гори. Отримані емоції, його, психіатра за фахом, матеріалізуються у віршованому слові.

Презентована збірка – не перше видання його віршів. Автор – звичайний громадянин, який не ділить людей за національностями, але не заперечує того, що існують певні національні риси характеру. Назва збірки не означає, що до етнічних росіян автор ставиться гірше, ніж до українців чи, скажімо, угорців, болгар. Але, вважає він, сусіди зі сходу так часто нас запевняють, нібито ми є русофобами, що мимоволі починаєш у це вірити. Що ж – русофоби так русофоби. Тоді і лірика у нас має бути русофобською.

До збірки увійшли твори, написані протягом 2016-2020 років.

img_9719.jpg img_9715.jpg img_9716.jpg

На презентації виступили колеги автора: Йосип Бурчо – головний редактор редакційно-видавничої фірми «Пресс - кур’єр», викладачі Одеського національного медичного університету, студенти, читачі.

Після закінчення презентації та виступів була проведена автограф-сесія Віктора Пахмурного. Присутні отримали збірку віршів автора з особистим підписом та побажаннями.

Створено: 10.06.2021
Переглядів: 1309




© 2024 Одеська національна наукова бібліотека. Всі права захищено. При використанні матеріалів посилання на офіційний веб-сайт Одеської національної наукової бібліотеки обов'язкове.