ХІХ Різдвяні читання

15 січня 2020 р. о 12:00 відбудуться щорічні Різдвяні читання.

ikona-rozhdestva-hristova.jpg 1514989712_nobel_ev1.jpg

Різдвяні читання – культурно-просвітницький проект, присвячений відзначенню в Україні 500-річчя з часу створення Нобельського Євангелія – найдавнішої рукописної книги Полісся (1520) та 1075-річчя з початку правління княгині Ольги (945).

В програмі Різдвяних читань передбачено виступи та доповіді провідних науковців, митців, політичних діячів та широкої громадськості з найактуальніших проблем сьогодення.

В рамках заходу відбудеться презентація книжково-документних виставок, на яких представлено унікальні і раритетні видання різдвяної, релігієзнавчої та загальноісторичної тематики: «На засадах духовності: релігійні та релігієзнавчі видання у фондах ОННБ: до Всесвітнього року Біблії»; «Видатні державотворці: 1075 років з початку правління княгині Ольги (945)»; «Різдвяні та новорічні традиції українського народу»; «Книжкова спадщина Петра Могили: погляд з XXI століття» – виставка стародруків та факсимільних видань.

Багатогранною буде виставково-експозиційна програма: мистецька виставка «Душею створена краса» одеських художників Леоніда Багрія та Сергія Бурди; пересувна експозиція Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника «Хрест і шабля: Київський Митрополит Петро Могила» та виставка дитячого малюнка «Моя Різдвяна Зірка».

Створено: 14.01.2020
Переглядів: 884




© 2024 Одеська національна наукова бібліотека. Всі права захищено. При використанні матеріалів посилання на офіційний веб-сайт Одеської національної наукової бібліотеки обов'язкове.