До Дня української писемності та мови

zastavka.jpg

З нагоди Дня української писемності та мови в рамках тижня мови в Одеській національній науковій бібліотеці 8 листопада 2017 р. відбулась презентація книжково-ілюстративної виставки «Українська писемність та мова – національне надбання українського народу». До заходу долучились провідні науковці, знані журналісти міста, а також студентська молодь.

Студенти ВНКЗ «Одеське педагогічне училище», а також ПНПУ імені К.Д. Ушинського мали нагоду ознайомитись з виданнями з фондів ОННБ під час бібліографічного огляду книжково-ілюстративної виставки «Українська писемність та мова – національне надбання українського народу», який провела ведуча заходу Валентина Колесникова, провідний бібліотекар ВЗГіР ОННБ. 

Відеорепортажі:

ТК "Круг"

Одеська філія ПАТ НСТУ

1.jpg

Захід розпочався виступом Володимира Сподарця, кандидата філологічних наук, доцента кафедри української філології Південноукраїнського національного педагогічного університету імені К.Д. Ушинського, члена НСПУ. Присутні із захопленням слухали доповідь науковця та його натхненне декламування віршів видатних вітчизняних поетів про любов до рідної мови та українського слова.

2.jpg

Голова Одеської обласна організації НСЖУ, голова оргкомітету Загальнонаціонального конкурсу «Українська мова – мова єднання», заслужений журналіст України Юрій Работін передав до фонду ОННБ сучасні видання та новинки від переможців XVIII Всеукраїнського конкурсу «Українська мова — мова єднання», яких і нагородив дипломами під час заходу.

У рамках виступу Юрія Работіна присутні мали змогу почути сучасні авторські українські вірші відомого журналіста.

3-2.jpg

3b.jpg

Із особистими привітаннями звернувся до присутніх і переможців XVIII Всеукраїнського конкурсу «Українська мова — мова єднання» Олексій Кобильніков, голова постійної депутатської комісії з прав людини, свободи слова та інформації Одеської обласної ради.

5-1.jpg

Олена Шмагановська, викладач української мови та літератури, голова циклової комісії філологічних дисциплін Вищого навчального комунального закладу «Одеське педагогічне училище», торкнулась теми взаємозв’язку фахової, наукової мови з мовою спілкування, яка завдяки цьому збагачується новими словами та сенсами.

6.jpg

Про вплив вживаних слів на мову розповіла Лілія Ішкова, викладач української мови та літератури ЗОШ №105, зосередивши увагу студентів на необхідності плекати слово зі шкільної парти.

7.jpg

Приємною несподіванкою для гостей заходу став поетичний виступ переселенки з м. Луганська Катерини Скріпової

8-1.jpg

 

Створено: 09.11.2017
Оновлено: 10.11.2017
Переглядів: 1834




© 2024 Одеська національна наукова бібліотека. Всі права захищено. При використанні матеріалів посилання на офіційний веб-сайт Одеської національної наукової бібліотеки обов'язкове.