← Соціологія. Демографія (за травень 2024 р.)
< Попередня книга Наступна книга >

Бібліографія

Лукашевич М. П. Соціологія економіки : підручник / Микола Павлович Лукашевич, Оксана Миколаївна Лукашевич, Федір Федорович Шандор ; Ужгород. нац. ун-т. – Ужгород : РІК-У, 2021. – 294 с. : табл., схеми.

Видання присвячується 25-річному ювілею кафедри соціології та соціальної роботи Ужгородського національного університету.

Анотація

Підручник написаний згідно із державним стандартом підготовки спеціалістів і магістрів із соціології, а також відповідно до вимог вступних і кандидатських іспитів із соціології. У ньому розглядаються основні категорії, об'єкт і предмет соціології економіки й особливості використання соціологічних методів у дослідженнях соціально-економічної діяльності. Здійснено ретроспективний аналіз становлення соціології економіки у світовій практиці та в Україні. У контексті ринкового реформування суспільства економічна галузь розкрита як сфера господарчої діяльності людини в господарчих групах, спільнотах і організаціях, що регулюється відповідними господарчими інститутами власності, виробництва, підприємництва, домашнього господарства, розподілу ринку та споживання, і здійснюється під впливом економічної культури та світу господарства. Для студентів і аспірантів вищих навчальних закладів.