← Держава і право. Юридичні науки (за лютий 2024 р.)
< Попередня книга Наступна книга >

Бібліографія

Розвиток України в умовах мілітарного впливу: соціально-правові, економічні та екологічні аспекти : зб. матеріалів Міжнар. наук.-практ. конф., м. Київ, 28 березня 2023 р. : у 2 т. / ДУ "Ін-т економіко-правових досліджень ім. В. К. Мамутова НАН України", Уповноважений Верховної Ради України з прав людини, Програма розвитку ООН в Україні ; за заг. ред. В. А. Устименко ; ред.- упоряд. Є. С. Градобоєва, О. Ю. Ілларіонов, А. Є. Санченко. – Київ : Ваіте, 2023. – Development of Ukraine under the impact of war: socio-legal, economic, and environmental aspects .

Т. 2 : Розвиток України в умовах мілітарного впливу: соціально-правові, економічні та екологічні аспекти. – 2023. – 295 с. : іл., табл.

Анотація

Збірник містить матеріали Міжнародної науково-практичної конференції «Розвиток України в умовах мілітарного впливу: соціально-правові, економічні та екологічні аспекти», яку ініційовано Державною установою «Інститут економіко-правових досліджень імені В.К. Мамутова Національної академії наук України» та проведено 28 березня 2023 року спільно з Уповноваженим Верховної Ради України з прав людини, Національною академією правових наук України, Програмою розвитку ООН в Україні, українськими і зарубіжними громадськими організаціями за фінансової підтримки Уряду Японії. Представлено результати науково-практичних досліджень із пропозиціями і рекомендаціями щодо розвитку соціально-економічної та екологічної сфер на тлі мілітарного впливу. Враховано нові підходи до формування системи правових методів і засобів забезпечення економічної безпеки країни, діяльності суб’єктів господарювання за воєнних загроз і релокації, захисту прав людини у сфері господарювання в умовах воєнного стану та повоєнного відновлення, покращення раптово враженого війною суспільного добробуту та захисту довкілля, що зазнає багатоаспектного негативного впливу. Для науковців, викладачів, аспірантів і студентів різних спеціальностей закладів вищої освіти, працівників органів державної влади та органів місцевого самоврядування, фахівців-практиків, суб’єктів господарювання та їх об’єднань, широкої зацікавленої громадськості.