← Художня література для дорослих (за грудень 2023 р.)
< Попередня книга Наступна книга >

Бібліографія

Томашева К. В. Коли полум'я було мертвим : роман у 3-х повістях / Ксенія В. Томашева ; ред. Вікторія Штепура ; худож. Уляна Лазарева. – Київ : Ліра-К : ЛІТавиця, 2023. – 273 с. : іл. – (Generation Next української фантастики. Епоха обелісків 1).

Зміст: Повісті: Коли полум'я вмерло. – Танцівниця для Вулкана. – Попіл вогняних тюльпанів. – Я її перехитрував: оповідання .

Анотація

Світ Великого Вулкана зовсім не схожий на на наш, але то лише на перший погляд. Його мешканці також пройшли через війни й голодомори, прагнули миру, але натомість отримали ще одну війну. І мирні, величні дирижаблі знову несуть смертоносні бомби в своїх черевах, а сім’ї зазнають болі втрат. Але справжній ворог виявився підступнішим, ніж здавалося на початку. Як сталося, шо вогняні коти не помітили початок кінця світу? Як сталося, що вони допустили, аби світ, де були сім’я, мета, пристрасть, свобода, загинув? Ба більше - вони навіть власноруч прискорювали шлях до цієї загибелі, аж допоки не стало запізно, і вони не втратили те, що робило їх насправді живими. Тепер лишається вмирати, повертаючись знову і знову, але ніколи не вмерти остаточно – бо немає більше смерті.