← Освіта. Педагогічні науки (за жовтень 2023 р.)
< Попередня книга Наступна книга >

Бібліографія

Теоретико-методологічні основи модернізації навчання: компетентнісний підхід : колективна монографія / Галина Сергіївна Юзбашева, Лариса Володимирівна Чумак, Ганна Павлівна Чух, Тетяна Вільямівна Комінарець, Вікторія Володимирівна Вострікова ; Комунал. вищ. навч. заклад "Херсон. акад. неперервної освіти" ; за ред. Галина Сергіївна Юзбашева. – Херсон : КВНЗ "Херсон. акад. неперервної освіти", 2020. – 351 с. : табл., схеми.

Анотація

У монографії досліджено проблему модернізації змісту гуманітарної освіти в контексті трансформації українського суспільства, що здійснюється під впливом глобалізаційних та євроінтеграційних процесів; визначено інноваційні підходи до розв’язання теоретичних, методологічних і методичних проблем розвитку вищої гуманітарної освіти, осучаснення її змісту відповідно до останніх вітчизняних і світових напрацювань у галузі гуманітаристики. Також обґрунтовано тенденції інтернаціоналізації вищої освіти, здійснено актуалізацію моделей підготовки педагога для об’єднаної Європи в умовах сьогодення, визначено пріоритети інтерактивних (медіаосвітніх) технологій для системи вищої освіти України.

 Видання адресовано науково-педагогічним працівникам у галузі педагогіки, методики викладання навчальних дисциплін, аспірантам, студентам, методистам, учителям та керівникам закладів освіти та методичних установ.