← Історія та етнографія (за квітень 2023 р.)
< Попередня книга Наступна книга >

Бібліографія

Горбовий Б. С. Протоколи Української Мудрости = Protocols of Ukrainian Wisdom / Богдан Станіславович Горбовий. – Львів : Левада, 2021 .

Ч. 1 : 1906-1914 рр. / Відп. ред. Василь Лаба ; наук. ред. Остап Малик. – 2021. – 325 с. : іл., портр.

До 425-ти річчя з дня народження Митрополита Петра Могили та 115-ти річчя діяльності Товариства Українських Наукових Викладів ім. Петра Могили.

Анотація

Книга «Протоколи української мудрості» є першою в Україні спробою зібрати, проаналізувати та опублікувати всі наявні матеріали, пов’язані з діяльністю однієї з найактивніших науково-просвітницьких організацій Галичини – Товариства українських наукових викладачів ім. Петра Могили. В діяльності Товариства брало участь більш як 300 вчених, письменників, істориків, громадських, політичних та культурних діячів Галичини і Буковини, які проводили свою роботу не тільки у Львові, але й у філіях і осередках всіх міста та містечок Галичини й Буковини від Кракова до Коломиї, від Сокаля до Вижниці. Книга, як артефакт надзвичайної історичної і культурної цінності, стане ще одним джерелом пізнання для істориків, філологів, журналістів, студентів та всіх, хто кому не байдуже минуле та прийдешнє України.