← Література (за квітень 2023 р.)
< Попередня книга Наступна книга >

Бібліографія

Прописи : альманах літ. фестивалю-воркшопу для мол. авторів, Івано-Франківськ, 9-12 вересня 2021 р. / Упоряд. і відп. ред. Остап Сливинський ; літ. ред. Анна Процук ; кер. проекту Тетяна Терен ; передм. Остап Сливинський. – Київ : Лопатіна О. О., 2021. – 179 с. : фотоіл., портр. – Альманах літературного фестивалю-воркшопу для молодих авторів "Прописи"

Назва на звороті тит. арк.: Альманах літературного фестивалю-воркшопу для молодих авторів "Прописи". – Зміст: Авт.: Б. Бень, О. Богдан, Г. Гнедкова, О. Грудка, А. Кравченко, Р. Кузик та ін.

Анотація

З чим приходять в українську літературу нинішні двадцяти-двадцятип’ятирічні? Ті, що народилися вже в незалежній Україні, а росли здебільшого у непередбачуваних 2000-х? Яка традиція є для них важливою, серед яких текстів та імен вони намацують свій шлях? Ця збірка є невеликим віконцем у наймолодше українське літературне покоління. Усі автори й авторки, чиї твори тут представлені, брали участь у першому літературному фестивалі-воркшопі «Прописи», організованому Українським ПЕН і покликаному не лише показати дебютантам, як писати, але й навіщо та заради кого писати. А в перспективі – створити нову, засновану на цінностях свободи і вільного самовираження літературну спільноту. Запропоновані тексти – проза, вірші, есеїстика – є своєрідним врожаєм фестивалю.