← Персоналії (за травень 2022 р.)
< Попередня книга Наступна книга >

Бібліографія

Михайло Грушевський. Студії та джерела : [збірник] / НАН України. Ін-т укр. археографії та джерелознавства ім. М. С. Грушевського ; гол. редкол. Ігор Гирич ;редкол. Галина Бурлака, Валентин Кавунник, Мирон Капраль ; літ. ред. Лариса Білик. – Київ : Брехуненко Наталія Андріївна, 2019

Кн. 4 : Михайло Грушевський. Студії та джерела. – Київ : Інститут української археографії та джерелознавства ім. М. С. Грушевського, 2021. – 509 с. : фотоіл., портр.

Анотація

До 4-ї книги включено історіографічні та джерелознавчі студії, присвячені подіям у житті та творчості Михайла Грушевського в Російській, Австро-Угорській імперіях та еміграції, зокрема вживанню української мови на лекторіях у Львівському університеі на початку ХХ ст., організації приватної збірки на Всеукраїнській національний конгрес у Відні (1921 р.) та ін. До розділу «Родина Грушевських» увійшли праці, в яких розглядається доля представників роду Грушевських: Сергія Григоровича, Григорія Миколайовича та Лева Григоровича. Опубліковано листи В. М. Перетці та Г. М. Грушевського до М. С. Грушевського та інші дослідження.