← Історія та етнографія (за грудень 2021 р.)
< Попередня книга Наступна книга >

Бібліографія

Долгих Н. Т. 17-й "атомный" или Три года под лучами проникающей радиации : сб. воспоминаний / Николай Тимофеевич Долгих ; вступ. сл. Владимир Анатольевич Деркач. – Киев : [б.и.], 2020. – 431 с. : фотоил., портр., карты .

Анотація

Книга, яку ви тримаєте в руках – твір документально-мемуарного жанру, у ній немає літературних героїв та вигаданих фактів. Це сувора правда-биль про повсякденну, але вкрай небезпечну бойову службу військовослужбовців внутрішніх військ у районі аварії. У цій книзі ми спробуємо відновити події майже тридцятип'ятирічної давнини з позиції очевидців-ліквідаторів.

Читач напевно неодноразово чув чи читав думку професійних журналістів, красиво, з чиїхось слів, що описали події, що відбулися на Чорнобильській АЕС і поблизу неї. А тепер настав час послухати сповіді безпосередньо, ще, дякувати Богу, живих, свідків тієї страшної аварії-бійців внутрішніх військ, які в травні 1987 року прийшли на зміну особовому складу 1-ї спеціальної комендатури військової частини 3561 і прослужили там три роки. Три роки під променями проникаючої радіації. А це не мало не мало, а цілих 1108 днів і ночей!!!