Хто має право на відстрочку від призову під час мобілізації в умовах воєнного стану. Анонс

ukrainian-military-id-foreign-passport-fabric-texture-pixele.jpg

У рамках програми «Інформаційно-контактного центру правової допомоги», що здійснює ОННБ у співпраці з Регіональним центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Одеській області, 19 січня об 11.00 в читальному залі ОННБ (вул. Акад. Філатова, 1), відбудеться лекція консультанта, головного юриста Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Одеській області на тему «Хто має право на відстрочку від призову під час мобілізації в умовах воєнного стану».

Територіальні центри комплектування і соціальної підтримки (колишні військкомати) продовжують мобілізацію, щоб укомплектувати військові частини фахівцями з певних галузей і сформувати військовий резерв. Разом з тим у суспільстві поширена думка, що зараз на службу беруть усіх підряд, не дивлячись на стан здоров'я та життєві обставини. Це не зовсім так.

Насправді законодавство чітко визначає перелік категорій, які мають право на відстрочку. Втім, скористатись нею насправді не завжди так просто, адже ТЦК і СП зацікавлені у тому, щоб призвати необхідну кількість військовозобов'язаних, а не шукати причини для їхньої відстрочки. Тому, якщо ви хочете скористатись своїм правом на відстрочку, треба ще довести, що ви це право маєте.

Разом з юристом Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Одеській області будемо з’ясовувати, хто і як може отримати  відстрочку. Запрошуємо всіх охочих приєднатися до лекції.

Створено: 18.01.2023
Переглядів: 674




© 2024 Одеська національна наукова бібліотека. Всі права захищено. При використанні матеріалів посилання на офіційний веб-сайт Одеської національної наукової бібліотеки обов'язкове.