«КНИГОЛЮБ - 2022». Конкурс читацьких відгуків. Прес-реліз

Міністерство культури та інформаційної політики України
Одеська національна наукова бібліотека
Одеська обласна організація Національної спілки письменників України
Одеська обласна бібліотека для юнацтва ім. В.В. Маяковського
Громадська організація Ротарі клуб «Одеса-Рішельє»

Прес-реліз

 «КНИГОЛЮБ - 2022» 
Конкурс читацьких відгуків

1.jpg 2.jpg 01a-library_logo_v1-3.jpg logobibl.png 5.png


Дата та час проведення
: 27 квітня 2022 р. о 12:00

Місце проведення: читальний зал ОННБ (вул. Акад. Філатова, 1)

 

«Література вимагає не тільки талановитого письменника,
а й талановитого читача»

 (Йоганн Гете)

 

27 квітня 2022 року в Одеській національній науковій бібліотеці черговим разом стартує конкурс читацьких відгуків «Книголюб – 2022».

Дата 27 квітня була обрана невипадково, оскільки приурочена знаменній даті відкриття Одеської публічної бібліотеки, яке відбулось саме в цей день 1830 року.

Започаткований у 2011 році під час проведення XII виставки-форуму «Українська книга на Одещині», конкурс спрямований на підтримку активності користувачів бібліотеки, оцінку якості нових вітчизняних видань та визначення їх рейтингу серед читачів.

Конкурс читацьких відгуків «Книголюб» – це партнерський проєкт Одеської національної наукової бібліотеки з громадською організацією Ротарі клуб «Одеса-Рішельє». З першого року і до сьогодення проєкт не полишає увагою його натхненник і меценат, лауреат Галереї почесних благодійників Одещини «Люди щедрих сердець», член Ученої ради ОННБ Віктор Григорович Денісов, який впродовж багатьох років підтримує переможців конкурсу стипендіальними нагородами. У цьому році до проєкту приєдналися багаторічні друзі бібліотеки: Одеська обласна організація Національної спілки письменників України та Одеська обласна бібліотека для юнацтва ім. В.В. Маяковського.

Метою конкурсу є:

  • популяризація, сприяння, промоція та репрезентація сучасної української книги;
  • виховання культури читання на кращих зразках вітчизняної та світової літератури в українському перекладі;
  • оцінка якості нових вітчизняних видань та визначення їх рейтингу серед користувачів;
  • проведення благодійних акцій, спрямованих на популяризацію та підтримку книгочитання в Україні.

Конкурс «Книголюб – 2022» – це унікальний шанс для читача проявити себе та свої здібності, можливість взяти активну участь у популяризації сучасної української книги. Автори найцікавіших, найбільш інформативних та оригінальних відгуків будуть нагороджені почесними дипломами, грошовими преміями від меценатів та електронними сертифікатами.

Традиційний конкурс приверне увагу людей всіх вікових категорій, особливо студентства та молоді, а також провідних науковців, літераторів, громадських діячів, діячів культури, краєзнавців, митців.

На виставці кожен може знайти книжку, яка задовольняє його інформаційні потреби.

 

Про конкурс читачі можуть дізнатись на офіційному сайті ОННБ в розділі «Конкурс читацьких відгуків «Книголюб»» та на сторінці бібліотеки у Facebook.

До уваги учасників конкурсу читацьких відгуків цьогоріч представлено більш 50 книжок, які вийшли у видавництвах України і стали переможцями різноманітних престижних конкурсів та літературних рейтингів, державних, національних та міжнародних премій.

На конкурс представлено найкращу літературу в номінаціях сучасна дитяча література та література для дорослих, художні романи та наукові праці, поезія, публіцистика тощо.

Одеська національна наукова бібліотека запрошує всіх, хто цікавиться новинками вітчизняного книговидання, взяти участь у традиційному конкурсі читацьких відгуків «КНИГОЛЮБ», підсумки якого будуть оголошені під час святкування професійного свята – Всеукраїнського дня бібліотек.

Книга об’єднує українців в усіх куточках рідної землі. Сподіваємося на залучення до читацької спільноти і тих, хто знаходиться за межами рідної Батьківщини та шанує українське Слово.

 

Умови конкурсу відгуків «Книголюб»:

– відгук має висловлювати власну думку учасника Конкурсу, пишеться в довільній формі по конкретному твору, відгук про книгу подається державною мовою з обмеженням за обсягом до 300-400 слів;

– подаючи відгук, автор висловлює свою згоду з положенням про Конкурс, підтверджує своє авторство, погоджується на його використання та поширення у будь-яких матеріалах на сайті ОННБ (статтях, інтерв'ю, новинах, прес-релізах, аудіо-, відео- та фотоматеріалах) та промо-матеріалах без будь-якої фінансової компенсації;

– відгук має бути оригінальною роботою автора і не порушувати авторське право чи інші права третіх сторін;

- відгук приймається електронною поштою viknaonnb@ukr.net з поміткою «Конкурс читацьких відгуків»;

– оцінювання проводитиметься професійним журі, до складу якого входять письменники, громадські діячі, журналісти, літературознавці, книговидавці та бібліотечні фахівці.

За правилами у конкурсі беруть участь всі бажаючі від 14 років (окрім авторів книжок, представлених на виставці та бібліотекарів Одеської національної наукової бібліотеки).

Цьогоріч інновацією конкурсу стануть дві цікаві номінації:
номінація «Книжковий блогер» та номінація «Вибір читача».

Тел. для довідок: (048) 765 - 49 - 55 – читальний зал ОННБ (вул. Акад. Філатова, 1)

 

 

Шановні користувачі!
З метою вашого убезпечення під час відвідування бібліотеки, на випадок повітряної тривоги, бібліотекарі зорієнтують вас і допоможуть дістатися безпечного місця.

Найближче бомбосховище розташоване за адресою: вул. Люстдорфська дорога, 86 в приміщенні Фізико-хімічного інституту ім. О. В. Богатського НАН України.

Створено: 26.04.2022
Оновлено: 04.05.2022
Переглядів: 979




© 2024 Одеська національна наукова бібліотека. Всі права захищено. При використанні матеріалів посилання на офіційний веб-сайт Одеської національної наукової бібліотеки обов'язкове.