Зустріч з Борисом Тинкою

onnb-2-pol-t-vo-logo.jpg

4 лютого 2021 р. в Одеській національній науковій бібліотеці у рамках співпраці з Одеським імені А. Міцкевича відділенням Спілки поляків в Україні відбулася перша лекція Бориса Тинки«Іноземець, закоханий в Одесу», із циклу зустрічей «Одеса для романтиків».

imgp5946-1.jpg Борис Тинка – член «Гільдії гідів», керівник туристичного агентства у Кракові «ZimaLeto Travel», автор кількох путівників по містах України, зокрема Києва, Львова, Чорнобиля та Одеси. У своїх путівниках Борис Тинка представляє розроблені ним особисто маршрути, ілюстровані гарними авторськими світлинами.

putivnik-2.jpg Як зізнався наш гість, уперше потрапивши в Одесу, він закохався у наше місто. Відтоді Борис Тинка неодноразово відвідує чорноморську перлину й все більше захоплюється її дивовижними краєвидами і відкритістю її мешканців. «Путівник по Одесі» побачив світ у 2019 році українською та польською мовами. У вступі до видання автор пише: «Я буваю в Одесі часто, і кожного разу задумуюся, що мене туди притягує… я намагаюся показати Одесу такою, якою вона є насправді…» І не дивно, що у 2020 р. ГО «Гільдія гідів» обрала Бориса Тинку амбасадором нашого міста в Республіці Польща, тобто людиною, яка представляє Україну та Одесу на міжнародній арені.

img_7654.jpg img_7665.jpg imgp5938.jpg img_7637-2.jpg imgp5979.jpg

Потрапивши до Одеської національної наукової бібліотеки, пан Тинка мав нагоду не тільки оглянути найстарішу книгозбірню Півдня України, а й стати її читачем. Під час екскурсії залами книгозбірні він оглянув виставки: «Польськомовні періодичні видання Одеси початку ХХ ст.», що експонувалася у відділі краєзнавства «Одесика», «Туристичні путівники по Одесі та Причорноморському краю з колекції ОННБ», «Польські стародруки та рідкісні видання з фонду відділу рідкісних видань та рукописів».

У вітальному слові заступник директора з бібліотечної роботи ОННБ Ольга Бельницька звернула увагу на те, що «Путівник по Одесі» Бориса Тинки написаний з пієтетом та великою любов’ю до нашого міста. Примірник цього видання поповнив багату колекцію туристичних путівників Одеської національної наукової бібліотеки.
imgp5972.jpgПрисутніх привітала президент громадської організації «Одеське ім. А. Міцкевича відділення Спілки поляків в Україні» Світлана Зайцева-Великодна. Вона акцентувала увагу на значному внеску польської громади в історичному контексті в економічний та культурний розвиток Одеси. 

На думку Бориса Тинки, з кожним днем зростає кількість людей, які цікавляться Одесою та її культурною спадщиною. Перша лекція «Іноземець закоханий в Одесу» з циклу зустрічей «Одеса для романтиків» присвячена літературній спадщині нашого міста. Це своєрідна віртуальна прогулянка по літературній Одесі та розповідь про видатних особистостей, письменників та поетів різних часів, які творили тут: О. Пушкін, М. Гоголь, Л. Українка, К. Паустовський, Ільф і Петров, В. Катаєв, Ю. Олеша, В. Жаботинський, Є. Багрицький та багато інших.

Лекція викликала жвавий інтерес серед слухачів, що знаходилися в залі, й тих, хто скористався платформою ZOOM.

Створено: 09.02.2021
Оновлено: 11.02.2021
Переглядів: 1426




© 2024 Одеська національна наукова бібліотека. Всі права захищено. При використанні матеріалів посилання на офіційний веб-сайт Одеської національної наукової бібліотеки обов'язкове.