Творча зустріч з Євгеном Положієм

polozhij-1.jpg

В якості спеціального гостя ХІХ Всеукраїнської виставки-форуму «Українська книга на Одещині» був запрошений письменник, журналіст, головний редактор газети «Панорама» (Суми) Євген Положій. Зустріч з письменником  відбулась 18 травня 2018 р. у відділі міжнародних проектів ОННБ .

bratchuk-sergij-borisovich.jpg

drozdov-oleksandr-dmitrovich.jpg

Зустріч зібрала Національний корпус в Одесі та Одеській області, курсантів Воєнно-морского ліцею та Воєнної академії, представників оперативного об'єднання Збройних сил України у південній частині території України – Повітряне командування «Південь» та студентів одеських вишів. В розмові з письменником активну участь взяли голова Національного корпусу в Одесі та Одеській області Олександр Дроздов, громадський діяч, журналіст Сергій Братчук,  майор 79 десантно–штурмової бригади, кавалер ордена за Мужність ІІІ ступеню Олексій Пайкін.

Євген Вікторович розкрив в загальних рисах зміст та ідею своїх творів, зокрема детально розповів, як писалася його книга про Іловайськ.  Автор позиціонував книгу «Іловайск», як роман у новелах. В основі кожного оповідання спогади бійця, що став учасником найжахливішої трагедії за весь період війни на Донбасі. Завершуючи зустріч,  Євген Вікторович зачитав уривок з його твору «5 секунд, 5 днів, 5 років і вічність», перед тим пояснивши, чому саме так названа книга: “Кожному герою дістається своя часова дефініція. 5 секунд стільки треба прожити після поранення, так каже санітар, це міф, що допомагає вижити. 5 днів – це стільки вони з оточення вибираються, 5 років ми даємо депутатам і президенту, щоб щось змінити в країні, і вічність – ця категорія всім нам дісталась, бо всі люди помирають, але в цей час, 2 з половиною роки, помирають молоді хлопці “.

3.jpg

Варто зауважити, що роман «Іловайськ» увійшов в десятку кращих українських книг про АТО, отримала відзнаку «Коронації слова — 2015» і був відзначений як кращий твір про АТО на Львівському форумі книговидавців.

4.jpg

 

 

 

Створено: 22.05.2018
Переглядів: 1207




© 2024 Одеська національна наукова бібліотека. Всі права захищено. При використанні матеріалів посилання на офіційний веб-сайт Одеської національної наукової бібліотеки обов'язкове.