Замовте слово про книгу

Підсумки конкурсу читацьких відгуків “ЗАМОВТЕ СЛОВО ПРО КНИГУ”

Під час роботи XIX Всеукраїнської виставки-форуму “Українська книга на Одещині” відбувся традиційний конкурс читацьких відгуків “ЗАМОВТЕ СЛОВО ПРО КНИГУ” на кращі наукові та художні видання 2017-2018 років, відзначені літературними міжнародними преміями та преміями України.

Конкурс тривав протягом квітня-травня цього року, на який надійшло 100 відгуків. Метою конкурсу є підтримка активності читачів бібліотеки, оцінка якості нових надходжень, визначення читацького попиту. До уваги учасників конкурсу читацьких відгуків було представлено 70 книжок, презентованих на виставці “Краща книга України 2017-2018”, які вийшли у видавництвах України протягом останнього року і стали переможцями різноманітних престижних конкурсів та літературних рейтингів, державних, національних та міжнародних премій: Національної премії України імені Тараса Шевченка, Міжнародної літературної премії імені Миколи Гоголя «Тріумф», Міжнародної літературної премії імені Григорія Сковороди «Сад божественних пісень», Книга року BBC та інших. На виставці була представлена дитяча та література для старшого віку, художні романи та наукові праці, збірники поезій та мистецькі альбоми. До участі  в конкурсі  долучались усі бажаючі.

Нагородження переможців конкурсу «ЗАМОВТЕ СЛОВО ПРО КНИГУ» на кращий читацький відгук на книгу, представлену на XIX Всеукраїнській виставці-форумі «Українська книга на Одещині» відбулось на Прес-конференції з нагоди відкриття форуму 18 травня 2018 року. Переможцями конкурсу стали 4 читацьких відгуки.

1v.jpg

Дипломами та преміями нагороджено переможців :

Диплом та I місце - Єфімова Анна Іванівна, заслужений працівник культури, провідний бібліотекар залу “Закордонне українство” відділу міжнародних проєктів ОННБ за відгук на книгу Соловей Е. Невпізнаний гість: Доля і спадщина Володимира Свідзінського. - Київ: Наукова думка.

Друге місце - Іскова Марія Анатоліївна,  магістрант філологічного факультету Південноукраїнського національного університету імені К.Д.Ушинського за відгук на книгу Жадан Сергій. Інтернат : роман / Сергій Жадан.– Чернівці : Meridian Czernowitz.

Третє місце - Крочак Тетяна Сергіївна, магістрант Південноукраїнського національного університету імені К.Д.Ушинського  за відгук на книгу Морозенко Марія. Я закохалася : повість / Марія Морозенко.– Київ : Академія.

Подяками за участь у конкурсі на кращій відгук “Замовте слово про книгу” відзначено:

Пузанову Юлію Вікторівну, магістрантку Південноукраїнського національного університету імені К.Д.Ушинського  за відгук на книгу Морозенко Марія. Іван Сірко - великий характерник, славетний кошовий. – Львів : Вид-во Старого Лева.

1g.jpg

Також висловили подяку Сподарцю Володимиру Івановичу - кандидату філологічних наук, доценту, завідувачу кафедри української філології і методики навчання фахових дисціплін Південноукраїнського національного університету,  Члену національної спілки письменників України за щорічну особисту допомогу у долученні до конкурсу магістрантів та аспирантів Південноукраїнського національного університету. Нагороджено книжковими виданнями.

Створено: 21.05.2018
Оновлено: 22.05.2018
Переглядів: 1071




© 2024 Одеська національна наукова бібліотека. Всі права захищено. При використанні матеріалів посилання на офіційний веб-сайт Одеської національної наукової бібліотеки обов'язкове.