Творча зустріч з Євгеном Положієм. Анонс

img_0034_1.jpg

Під час ХІХ Всеукраїнської виставки-форуму «Українська книга на Одещині» 18 травня 2018 р. о 12:00 в відділі міжнародних проектів ОННБ відбудеться творча зустріч з письменником, журналістом, головним редактором газети «Панорама» (Суми) Євгеном Положієм.

1-2.jpg

Під час зустрічі йтиметься про творчий шлях письменника. До уваги учасників презентації книги автора: роман «Іловайськ» (2015),  книга «П’ять секунд, п’ять днів» (2016) та інші.

Автор позиціонує книгу «Іловайск», як роман у новелах, що складається майже зі 100 інтерв’ю. В основі кожного оповідання − спогади бійця, що став учасником найжахливішої трагедії за весь період війни на Донбасі. 

«Іловайськ» – книга про мужність неймовірний героїзм і людяність українських солдат і офіцерів, бійців добровольчих батальйонів, батальйонів тероборони, всіх тих, хто опинився в "Іловайському котлі". Це чесна книга про війну, про те, що серед крові, вогню та заліза люди залишаються людьми. Варто зауважити, що роман «Іловайськ» увійшов в десятку кращих українських книжок про АТО, отримала відзнаку «Коронації слова — 2015» і був відзначений як кращий твір про АТО на Львівському форумі книговидавців.

Своєрідним продовженням роману «Іловайськ» стала книга «П’ять секунд, п’ять днів». Це історія про людину, чоловіка і його життя до війни, під час і після неї.  Книга так само заснована на реальних історіях бійців АТО та їхніх родичів з деяким художнім переосмисленням. Повна назва роману звучить як «5 секунд, 5 днів, 5 років і вічність».

Створено: 17.05.2018
Переглядів: 1151




© 2024 Одеська національна наукова бібліотека. Всі права захищено. При використанні матеріалів посилання на офіційний веб-сайт Одеської національної наукової бібліотеки обов'язкове.