Світ чудес Святителя Миколая

З 18 по 23 грудня 2017 року до дня Святого Миколая у рамках бібліотечного проекту “Гостинна книгарня” за доброю традицією в головному читальному залі експонується книжково-ілюстративна виставка: «Творити добро, щоб світ став кращим». В експозиції представлені книги та періодичні видання із фондів ОННБ, а також рідкісні видання, які висвітлюють життєвий шлях Миколая Чудотворця, одного з найулюбленіших святих не тільки в Україні, але й в багатьох країнах світу.
Фахівцями ОННБ у рамках проекту в Одеській спеціальній школі № 75 І-ІІ ступенів був проведений бібліоурок «Світ чудес Святителя Миколая». Цей захід спрямований на формування та розкриття внутрішнього світу дитини з особливими потребами, яка пізнає велич та силу добра, що спонукає чинити за совістю. Адже, за легендами, Святий Миколай своїм непростим, сповненим труднощами життям довів цю просту і завжди актуальну істину.


01.jpg

Захід відкрила заступник директора з виховної роботи Одеської спеціальної школі №75 Алла Врищ, яка звернула увагу присутніх на тому, що тільки тоді, коли сам твориш добро, його отримуєш навзаєм.
02.jpg
Бібліографічний огляд літератури провела провідний бібліотекар ВЗГіР Валентина Колесникова.

03.jpg

Світлина на пам’ять

Серед представлених книг:

Добрий Святий Миколай / Уклад. Л. Вознюк, Л. Олійник. – Тернопіль : Підручники і посібники, 2010. – 95 с.

Житие и чудеса Святого Николая Чудотворца архиепископа Мирликийского и слава его в России. – / Cост. : Ф. Гусев, А. Вознесенский. – Минск: Харвест; М.: АСТ, 2000. – 747 с.

Кисаров И.В. Святой Николай Чудотворец : факты, предания, современность / И.В. Кисаров. – Николаев : Издательство Ирины Гудым, 2012. – 384 с. 

Недін Л. Святий Миколай : для допитливих і розумних хлопчиків і дівчаток / Л. Недін. – Київ: Європейський у-т, 2007. – 20 с.

Малінський М. Святий Миколай / М. Малінський; пер. з польської С. Рудович. – Львів: Монастир Монахів Студійського Уставу, 1999. – 16 с.

Правило Веры и образ кротости... образ СВТ. Николая Мирликийского в Византийской и славянской агиографии, гимнографии и иконографии / Общ. Редак. А.В. Бугаевский. – Москва : Православный Свято Тихоновский Богословский институт, 2004. - 520 с.

Сисін Ю. М. І сказав йому Святий Миколай... : легенди, історичні есеї та оповідання / Ю.М. Сисін. – Ананьїв : Ананьївська друкарня, 2008. – 400 с.

Створено: 20.12.2017
Оновлено: 21.12.2017
Переглядів: 1058




© 2024 Одеська національна наукова бібліотека. Всі права захищено. При використанні матеріалів посилання на офіційний веб-сайт Одеської національної наукової бібліотеки обов'язкове.