Книжка І. Стамбола та С. Кучеренко «Іван та Юрій Липи». Анонс

В рамках XVIІI Всеукраїнської виставки-форуму «Українська книга на Одещині» 9 червня 2017 р. в Книгарні-Кавярні (Катеринінська, 77) відбудеться презентація книги «Іван та Юрій Липи» (Серія «Знамениті українці») за авторства одеських істориків І.Стамбола та С.Кучеренко. Вона вийшла друком у харківському видавництві «Фоліо» в 2016 році.

ivan_ta_yurij_lipi_30473-295x350.jpg

Видання, підготовлене одеськими істориками Ігорем Стамболом та Світланою Кучеренко, присвячене українським письменникам-лікарям Івану Львовичу Липі (1865-1923) та Юрію Івановичу Липі. Воно містить раніше невідомі факти громадської, політичної, літературної та культурної діяльності батька і сина, знайдені в архівних документах, у художніх творах, листах і спогадах.

Аналізуючи свій життєвий шлях, Іван Липа писав: «…Якби довелося наново вибирати шлях, то тільки цей і взяв би». Який саме?

«Лишень неслушно робитиме той, хто мені тільки малі завдання в життю поставить», – говорив Юрій Липа, шукаючи своє призначення. Чи знайшов? Про це читачі довідаються, прочитавши цю книжку.

Презентація відбудеться за участі авторів книги:

Ігоря Івановича Стамбола – історика, молодшого наукового співробітника Інституту біографічних досліджень Національної бібліотеки України ім. В.І. Вернадського, ученого секретаря Українського біографічного товариства, дослідника життя і творчості І. Липи

Світлани Володимирівни Кучеренко – історика, співробітника Благодійного фонду ім. Івана та Юрія Лип, дослідника життя і творчості Ю. Липи.

 

 

Створено: 07.06.2017
Оновлено: 08.06.2017
Переглядів: 1085




© 2024 Одеська національна наукова бібліотека. Всі права захищено. При використанні матеріалів посилання на офіційний веб-сайт Одеської національної наукової бібліотеки обов'язкове.