Урочисте відкриття конкурсу читацьких відгуків «Книголюб – 2023». Анонс

00.jpg

Шановні книголюби, дорогі читачі та друзі!

27 квітня 2023 р. об 11.00 в приміщенні відділу рідкісних видань та рукописів Одеської національної наукової бібліотеки відбудеться урочисте відкриття конкурсу читацьких відгуків «Книголюб-2023», що приурочене до знаменної дати – до відкриття читальних залів Одеської публічної бібліотеки (нині – ОННБ), яке відбулось саме в цей день у 1830 році.

Конкурс був започаткований у 2011 році під час проведення XII виставки-форуму «Українська книга на Одещині» як партнерський проєкт ОННБ та громадської організації Ротарі клубу «Одеса-Рішельє» з метою привернення уваги до книги та читання, вивчення уподобань користувачів ОННБ та підвищення читацької активності взагалі.

Цьогоріч конкурс організовано за підтримки Одеської обласної організації Національної спілки письменників України, Одеської обласної бібліотеки для юнацтва, представництва офісу в Одесі Мережі креативних міст ЮНЕСКО «Одеса – місто літератури ЮНЕСКО».

Конкурс об’єднує активну і творчу читацьку спільноту, яка пропонує власні думки, враження від прочитаного, відгуки про нові вітчизняні видання, що вийшли у провідних видавництвах України і стали переможцями різноманітних престижних конкурсів та літературних рейтингів, державних, національних та міжнародних премій.

В останні роки учасниками і переможцями конкурсу читацьких відгуків були магістранти та студенти провідних вузів Одеси – Одеського національного університету ім. І.І. Мечникова, Південноукраїнського національного педагогічного університету ім. К.Д. Ушинського, Одеського національного політехнічного університету та ін. До конкурсу долучалися автори не тільки з Одеси. Організаційний комітет отримував відгуки з Прикарпаття, Волині, Чернігівщини, Львова, Києва та інших місць. Минулоріч у конкурсі взяли участь наші співвітчизники – вимушені переселенці, що мешкають у Німеччині (м. Обергаузен)  та Польщі (м. Варшава).

Конкурс читацьких відгуків «Книголюб» – це не тільки шанс проявити себе, продемонструвати власні творчі здібності, але й можливість взяти активну участь у популяризації сучасної книги та читання.

Увазі учасників конкурсу будуть представлені понад 100 книжок – лауреатів державних, національних та міжнародних премій.

Переможці конкурсу читацьких відгуків отримають винагороди: грошові премії від меценатів ОННБ, дипломи І, І, ІІІ ступенів, електронні сертифікати учасників конкурсу та фірмові кавові смаколики від компанії «ЕННІ ФУДЗ».

Нагородження переможців конкурсу відбудеться в рамках організаційних заходів під час святкування Всеукраїнського дня бібліотек (30 вересня).

Більш детальніше про конкурс – на офіційному сайті ОННБ в розділі «Конкурс читацьких відгуків «Книголюб" та у спільноті «Книголюб» у Facebook.

Створено: 25.04.2023
Оновлено: 26.04.2023
Переглядів: 1404




© 2024 Одеська національна наукова бібліотека. Всі права захищено. При використанні матеріалів посилання на офіційний веб-сайт Одеської національної наукової бібліотеки обов'язкове.