Семінар краєзнавчого профілю

З 20 по 22 вересня 2011 року одеським обласним гуманітарним центром позашкільної освіти та виховання буде проводитися обласний семінар керівників гуртків краєзнавчого профілю.

У рамках семінару ОННБ ім. М. Горького 21 вересня надасть методичну та каєзнавчу допомогу Одеському обласному гуманітарному центру в організації другого дня його проведення, а саме з 10.00 до 16.00 у стінах бібліотеки будуть проводитися екскурсії усіма відділами бібліотеки, ознайомлення з краєзнавчим фондом (виданнями, які являються краєзнавчою рідкістю), довідково-бібліографічним апаратом, зведеним краєзнавчим каталогом, електронною базою відділу, виданнями краєзнавців Одещини, методичною літературою з краєзнавства.

Учасники семінару зможуть самостійно на практичному занятті більш детальніше опрацювати матеріали, які їх зацікавлять та у майбутньому стануть предметом їх наукової роботи.

Бібліотека запрошує усіх бажаючих взяти участь у роботі семінару.

 

П р о г р а м а

другого дня роботи обласного семінару

керівників гуртків краєзнавчого профілю

“Організація та методика проведення досліджень

з історичного, географічного, етнографічного, екологічного

 та літературного краєзнавства”

на базі сектору краєзнавства відділу “Одесика” ОННБ ім. Горького

(21 вересня 2011 р. з 10.00 до 16.00 год.)

10.00 - 11.00  Реєстрація учасників семінару.

Вітальне слово – Арюпіна Ліна Володимирівна (заступник директора з наукової роботи)

Загальна екскурсія по бібліотеці – Барковська Ольга Михайлівна (головний бібліотекар відділу мистецтв)

11.00-11.30 Зведений каталог краєзнавчої літератури (ЗвКК) як значна частина довідково-бібліографічного апарату сектору краєзнавства відділу “Одесика” та методика роботи з ним.

Огляд – Делі Олександра Петрівна (провідний бібліограф сектору краєзнавства)

11.30 - 12.00 Методика роботи з електронним каталогом підсобного фонду сектору - “УКАТ”, електронні бази даних “Артефакт” та ознайомлення з краєзнавчою інформацією на сайті ОННБ ім. Горького.

Огляд – Чебан Альона Дмитрівна (бібліотекар першої категорії сектору краєзнавства)

12.00 - 13.00 Організація роботи з краєзнавцями міста Одеси, проведення краєзнавчих читань, круглих столів, наукових конференцій.

Виставка нових краєзнавчих видань – досліджень з історії населених пунктів Одещини із підсобного фонду сектору краєзнавства та методична література з краєзнавства.

Огляд – Яковлєва Тетяна Леонідівна (провідний бібліотекар сектору краєзнавства відділу “Одесика”)

13.00 - 14.00  Перерва

14.00 - 14.30 Унікальні, рідкісні та довідкові видання сектору краєзнавства відділу “Одесика” як базове історичне джерело краєзнавства.

Огляд – Чебан Альона Дмитрівна (бібліотекар першої категорії сектору краєзнавства)

14.30 - 15.30 Практичне заняття:“Краєзнавча бібліографія як складова частина історичного, географічного, етнографічного, екологічного та літературного краєзнавства” – ( всі співробітники сектору)

15.30 - 16.00  Підведення підсумків роботи семінару.  Робота учасників семінару з фондами бібліотеки.

Створено: 19.09.2011
Переглядів: 2360




© 2024 Одеська національна наукова бібліотека. Всі права захищено. При використанні матеріалів посилання на офіційний веб-сайт Одеської національної наукової бібліотеки обов'язкове.